Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik'in "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Mesajı
banner229

Siirt Valisi Ali Fuat Atik "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü"  mesajı yayınladı.

Vali Atik Mesajında;“Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, hürriyet ve istikbaline bağlılığını, tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

Ülkemiz demokrasi tarihinde önemli olaylara damga vuran ve ilkleri gerçekleştiren Siirt halkı, 15 Temmuz gecesinde de yeni bir destan yazarak, gözü dönmüş dış mihrakların maşası darbecilere geçit vermemiştir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde askerin sokaklara indiği tek il olan Siirtte bu gözü dönmüş canilere karşı her türlü tehlikeyi göze alarak canları pahasına karşı koydular.

Darbe gecesi canilerin silahlarına ellerini, tanklarına karşı bedenlerini ortaya koyarak canlarını hiçe sayan Siirt halkı; Valisiyle, Sivil toplum kuruluşlarıyla, basını ile ve toplumun tüm katmanları ile yek vücut olarak, darbe gecesinden sonrada demokrasi nöbetlerine yoğun bir katılım göstererek, ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamak isteyen karanlık güçlere karşı devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak ve tarihi bir duruş sergileyerek en güzel cevabı vermiştir.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı olup, hain darbecilere geçit vermemişlerdir.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara FETÖ/PDY, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir.

15 Temmuz da devletimizin bütünlüğüne, Milletimizin varlığına, istikbaline ve hürriyetine ağır bir darbe vurmak isteyen hainlere karşı gövdesini siper eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Ali Fuat ATİK

      Vali

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.