Bu haber kez okundu.

9. Cumhurbaşkanı Kenan Evren Toprağa Verildi
banner229

 Önceki gün tedavi gördüğü hastanede ölen Türkiye Cumhuriyeti'nin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren bugün son yolculuğuna uğurlandı. Törene hiçbir hükümet ve siyasi parti temsilcisinin katılmaması ise Türkiye'de tarihi bir günü yaşattı.


CAMİDE PROTESTO ŞOKU

Hamdi Akseki Camisi'ndeki tören sırasında cenaze namazının kılındığı sırada, imamın helallik istediği sırada 2 kadın "Haram ediyoruz" diye bağırdı. Sivil polisler o bölgeye doğru yöneldi ve gerginlik sona erdi.

CENAZE GATA'DAN ALINDI

Evren'in naaşı, askeri cenaze aracıyla GATA'dan alınarak Genelkurmay Başkanlığına götürüldü. Cenaze aracına, polis ve askeri araçlar ile Evren'in yakınları eşlik etti. Evren'in cenazenin GATA'dan götürülüşü sırasında çevrede güvenlik önlemleri alındı, çevik kuvvet ekipleri de hastane çevresinde hazır bulundu.

İLK TÖREN GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDA

Kenan Evren için ilk tören Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlendi. Ancak törene hiçbir siyasi partiden katılım olmadı. Bazı komutanlar ve aileleri katıldı.

ÖĞLE NAMAZINI MÜTEAKİP DEFNEDİLDİ

Evren'in naaşı törenin ardından cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürülmek üzere yola çıktı. Öğle namazını müteakip Evren Devlet Mezarlığı'na defnedildi. Türkiye tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı son yolculuğuna siyasi partilerin temsil edilmediği bir törenle toprağa verildi.

DEVLET MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Genelkurmay'daki törenin ardından naaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne götürüldü. Öğle namazını müteakip cenaze namazının ardından Evren'in naaşı önce aile üyeleri ve protokolün önünde geçirildi. Ardından top arabasına konuldu. Törene, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu ile tabur seviyesinde bir tören birliği katıldı. Bu törenin ardından Evren'in naaşı Devlet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Devlet Mezarlığı, Cumhurbaşkanlığı'nın Beştepe Yerleşkesi'nin karşısında bulunuyor.

ASKER UĞURLADI

Kenan Evren'i son yolculuğuna asker ve asker aileleri uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.