Bu haber kez okundu.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, 3 DİLLİ ŞEHİRDE 3 DİLDEN KUTLANDI
banner229
Siirt Valiliğine bağlı Aile Destek Merkezi tarafından bugün İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle etikinlik düzenlendi.
Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Aile Destek Merkezi Siirt İl Koordinatörü Nurten Temiz yaptığı konuşmada; 8 Mart Dünya Kadınlar gününde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımız çeşitli etiknliklerle nasıl bir dünya isüediklerini, haklarını, hayallerini, özlemlerini dile getiriyor. Nesillerin devamını sağlayan eğiten koruyan kadınlarımızdır.
Dünya'ya yön vermeye devam etmektedir. Kadın, cinsel kimliklerimizn ötesinde insan olarak güçlü azimli ve kararlı olmalıyız. Siirt'ten Trabzon'a Malatya'dan Mardin'e, Filisten'den Bosna'ya, Azerbeycan'dan Suriye7ye uzak yada yakın gönül coğrafyamızda yaşayan milyonlarca kadın için, Bir halıkı cahil bırakmak isteyen güçler işe kadınlardan başlar. Çünkü kadınlar bir toplumun yarısını oluşturur,diuğer yarısınıda yetiştirir. Aile Destek Merkezinin 2015-2016 Öğretim yılı 447 katılımcının faydalandığını ve 43 katılımcının açık öğretim okullarına kayıt yaptırdığını söyledi.
Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş yaptığı konuşmada; Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin ve medeniyetimizin oluşum kaynağı olmuşlardır.
Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ile aile bütünlüğünün korunması, şiddete uğrayan kadınlarımızın, şiddet ortamından uzaklaştırılması ve güvenceye alınmasının sağlanması amaçlandığını belirtti.
Aile Destek Merkezinin hazırlamış olduğu slayt gösterisinin ardından Aile Destek Merkezi öğrencisi Sümeyye Aktaş tarafından şiir okundu.
Türkiye genelinde Defterdarlık görevini yürüten 3 bayandan biri olan defterdarımız Meral Dönmez'e, Aile Destek Merkezleri sorumlusu Nurten Temiz, Nurcan Şakar ve Aile Destek Merkezi sorumluları Filiz Atabey,Hülya Kılıçvuran ve Songül Toprak'a Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş tarafından plaketleri verildi.
7 çocuklu 4'ü ağır engelli olan yılın annesi seçilen Züleyha Kaya'ya hediyesini Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş verdi. Ayrıca Aile Destek Merkezinde eğitim gören öğrencilerin hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Aile Destek Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro ve şarkılardan sonra Siskav sanatçıları Lütfü Turşak ve Şükrü Çoban'ın 3 dilden söylediği şarkılarla etkinlik sona erdi.
Programa Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş eşi Meltem Kuş,Defderdar Meral Dönmez,İl Müftüsü Faruk Arvas,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve Aile Destek Merkezinde eğitim gören bayanlar katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.