Bu haber kez okundu.

75 Kadın Çiftçiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmeye Başlandı
banner229

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" çerçevesinde kadın çiftçilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen kırsal alanda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi çalışmalarına bu yıl Siirt İlimiz de dahil edildi.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” çerçevesinde İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğiyle 75 kadın çiftçimize verilecek sertifikalı girişimcilik eğitiminin ilk etabı Kurtalan’da yapıldı.

Siirt Merkez İlçede düzenlenen ikinci etap girişimcilik eğitimi açılış programına Siirt Vali Vekili Zihni YILDIZHAN, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Erdoğan ATABAY, Dicle Kalkınma Ajansından Uzman Nilüfer BAŞ, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İdarecileri, teknik personeller ve eğitimden faydalanacak kadın girişimciler katıldı.

Düzenlenen Eğitim Programında söz alan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün DEMİRHAN, “İl Müdürlüğü olarak son üç yılda Genç Çiftçi Projesiyle 240 kadın çiftçimize 7.200.000,00 TL hibe desteği vererek yapılan tüm projelerde kadın çiftçilerimizi tarımın her alanında destekledik.

Özellikle eğitim çalışmaları başta olmak üzere, üretici ve girişimci ruha sahip kadın çiftçilerimize girişimcilik eğitimlerinin verilmesi ve girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesini sağlayarak tarımda kadın girişimciliğini arttırmayı amaçlamaktayız.

Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek genç kadın çiftçilere yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, istihdam olanaklarının artırılması ve korunması, kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunması ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.” dedi.

Vali Vekili Zihni Yıldızhan yaptığı konuşmada "Valilik olarak kadının içinde olduğu her türlü projeyi destekliyoruz. Bu projeye kadınlarımızdan bu kadar ilgi olması mutluluk vericidir. Türkiye değerlendirmesinde Siirt’ten dereceye girmesini diliyoruz." dedi.

Kadın çiftçilere yönelik üçüncü etap Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine Pervari ilçesinde devam edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.