Bu haber kez okundu.

700 Kişiye İş İstihdamı Sağlayacak Yatırımcılar İlk İmzayı Attı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde OSB, KOSGEB, İŞKUR ve DİKA işbirliğiyle geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen yatırım hamlesi meyvelerini vermeye başladı.

2'si İstanbul'dan 4 firma Siirt’ten toplam 6 firma Siirt'te çeşitli alanlarda yatırım yapmak için OSB'de arsa talebinde bulundu. Kuracakları fabrikalarda 700 kişiye istihdam sağlayacağını taahhüt eden firmalara 36 dönüm arsa tahsis edildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde geçtiğimiz aylarda Siirt TSO Başkan Vekili Abdulkadir Demirhan, KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, İşkur Müdürü Ömer Aslan ve Organize Sanayi Müdürü Bahattin Çelik tarafından İstanbul’a yapılan ziyaretler meyve vermeye başladı.

Söz konusu arsa tahsisleri için düzenlenen imza töreninde konuşan Siirt TSO Başkan Vekili ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, yatırımcı firmalara OSB'de 36 dönüm arsanın tahsis edileceğini söyledi.

Siirt'te yatırım yapacaklara, girişimcilere her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirten Çalapkulu, şunları kaydetti:"Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen yatırım hamlesi ilimizde meyvelerini vermeye başladı.

2'si İstanbul'dan, 4'ü ilimizden 6 girişimci için paydaş kurumlarla iş birliğine giderek yatırım için gerekli altyapıyı sağladık. Triko, terlik ve ayakkabı, karton ambalaj, USB bellek,mobilya ile cam sektörlerinde yatırım yapacak yatırımcılarımızı şimdiden tebrik ediyorum."

Çalapkulu, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan bu girişime ilimizde ön ayak olan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Güven Kuzu’ya ve nezdinde katkı sağlayan herkese şükranlarımı sundu.

Daha sonra yatırımcılar, kuracakları fabrikanın iş gücü kapasiteleri hakkında davetlileri bilgilendirdi.

İmza Törenine Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt TSO Başkan Vekili Abdulkadir Demirhan, KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, İşkur Müdürü Ömer Aslan,Organize Sanayi Müdürü Bahattin Çelik,STSO Genç Kadın Girişimciler Başkanı Meltem Gelgen ve Genç Girişimciler Başkanı Yafez Turhan katıldı.

Program, imza töreniyle sona erdi.

İşte İlimizde Yatırım Yapacak 6 firma

İstanbul’dan Sedat Mat-Mat Triko Kazak Üretimi

 Engin Demir -Terlik üretimi

 ilimizden Zekeriya Altınkum- USB bellek ve Pover Bank üretimi

 Fatih Çelepkulu- Fıstık Kutusu ve Koli üretimi

Bülent Çermik- Isıcam ve Kurşun Geçirmez Cam üretimi

Birsen Mobilya- Modüler Mobilya üretimi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdal 5 yıl önce

Ben gerçeği yansıtmıyor işsizlik almıiiş başını gidiyor