Bu haber kez okundu.

6-7 Ekim Olayları Yaraları Sarılıyor
banner229
Siirt'te, DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında ateşe verilen Siirt Yetiştirme Yurdu'nun yerine Hürriyet Ortaokulu'nun yapılacağı bildirildi.
Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, yaptığı açıklamada, DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında ateşe verilen Hürriyet Ortaokulu ile Siirt Yetiştirme Yurdu binalarını yıktırdıklarını söyledi.
Hürriyet Ortaokulu'nun eski yerinin Hürriyet İlkokulu için bahçe olarak düzenlediklerini ifade eden Suay, "6-7 Ekim olaylarında şu anki Hürriyet İlkokulu'muzun bahçesinde bulunan ortaokul yakılmış ve kullanılamaz hale gelmişti. Biz, o okulumuzu yıktırdık ve hemen bitişiğinde yine o olaylarda yakılan yetiştirme yurdunun da tahsisi bizde olduğu için Hürriyet Ortaokulu'nu orada inşa edeceğiz.
Hürriyet Ortaokulu'ndan artan kısmı da Hürriyet İlkokulu bahçesi yaptık ve parke taşıyla döşedik. Öğrencilerimizin daha iyi bir alan içerisinde okumalarını sağladık" şeklinde konuştu. Suay, Siirt Yetiştirme Yurdu'nun yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hürriyet Ortaokulu binasını inşa çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtFethi Suay6-7 Ekim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.