Bu haber kez okundu.

50 Gencimize İş İmkanı
banner229

Siirt fıstığında % 30 a yakın verim kaybına sebebiyet veren budama konusunda eksiklikleri gidermek ve bu amaçla Budama Ustası yetiştirmek üzere Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "DİCLE KALKINMA AJANSI"na sunulan "BUDAMA USTASI YETİŞTİRME EĞİTİMİ" projesi kabul edildi.

Proje ile ilimizde ve bölgede büyük bir ihtiyaç ve talep bulunan bu alanda ilk aşamada 50 gencimiz meslek sahibi olacak ve istihdama katkı sağlanacaktır.

"BUDAMA USTASI YETİŞTİRME EĞİTİMİ" Projesinin protokolü DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan tarafından imzalandı.

Mardin'de düzenlenen İmza töreninde DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı konuşmada, "Siirte büyük önem verdiklerini ve Siirtten gelen projelere katkı sağlamak istediklerini" belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan " İlimiz için çok önemli bir ürün olan yeşil altın Siirt fıstığında verimi arttırmak için tekniğine uygun çalışan aşılama ve Budama ustaların hem ilimizde hemde böldede büyük ihtiyaç duyulduğunu, hedeflerinin bir yıl içinde en az yüz aşılama budama ustası yetiştirmek olduğunu belirterek" Verdikleri destekten dolayı Dicle Kalkınma Ajansına, Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 5 yıl önce

gerçekten güzel bir hizmet siirte fıstık bol ama aşılama ustası bulamıyorduk bu projeyi destekleyen herkese teşekkürler