Bu haber kez okundu.

4. Siirt Kitap Fuarı, Kitapseverlere Kapılarını Açtı
banner229

Siirt Valiliği himayelerinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Siirt Belediye Başkanlığı’nın bu yıl desteklediği ’4: Geleneksel Siirt Kitap Fuarı’  "Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur" sloganı ile 28 Mart-02 Nisan tarihleri arasında, daha zengin bir içerikle ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

"Bir Kitaptır Siirt, Üç Dilde Yazılan" sloganıyla 3 yıl önce başlayan ve her yıl daha da gelişerek birbirinden farklı alanlardaki kitapları Siirtlilerle buluşturan fuarda, 60 yayınevi ve 30 seçkin yazar yer alıyor.

Bu yıl çocuk yayınları için açılan yeni salonla birlikte 4. Siirt Kitap Fuarı hem daha da büyüyor, hem de çocuklara ve gençlere yönelik yeni etkinliklerle daha da zenginleşiyor.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Tunus Ulaştırma Bakanı Karim Harouni, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve Siirt Milletvekilli Yasin Aktay ve Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından açılışı yapılan fuara katılımın bu yıl yüksek olduğu gözlendi.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, daha önce düzenlenen kitap fuarına DBP'li belediye yönetiminin destek sunmadığını belirterek, bu tür kültür-sanat etkinlikleri ile halkımızla buluşmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise "Türkiye'de ve bölgemizde maruz kaldığımız terör belası, aynı zamanda kitap düşmanıdır." dedi.

Aktay, yaptığı konuşmada, ‘Siirt'in kültür şehri haline gelmesi, yeni aydınlar, memlekete hayırlı insanlar yetiştirmesi konusunda kitap fuarının çok önemli olduğunu’ söyledi.

Siirt İl Halk Kütüphanesi'nin 6-7 Ekim olaylarında terör örgütü yandaşlarınca yönlendirilen çocuklar tarafından yakıldığını belirten Aktay, "Türkiye'de ve bizim bölgemizde maruz kaldığımız terör belası, aynı zamanda kitap düşmanıdır. Türkiye düşmanı olduğunu biliyorduk, Kürt düşmanı olduğunu da biliyorduk ama aynı zamanda kitap ve çocuk düşmanıdır. Kitap okumaları gereken çocuklar, kütüphaneler yakacak hale getiriliyor." diye konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’da yaptığı konuşmada kitabın, geçmişle bağ kurulması için önemli olduğunu ifade etti.

Nüfusu ve ekonomisi daha büyük bölge illerinde bu şekilde süren bir etkinliğin bulunmadığını anlatan Vali Tutulmaz, "Okulları ziyaretimizde çocuklar, kitap fuarının ne zaman açılacağını soruyor. Demek ki toplum artık bunu kabullenmiş ve her geçen gün de ilgisini artırıyor. İlk yıl 8 bin, ikinci sene 13 bin, geçen yıl 18 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, inşallah bu yıl 25 bin kişi gezecek." dedi.

Kitap Fuarının Siirtli kitapseverleri kitapların dünyasında farklı yolculuklara davet ettiğini kaydeden Vali Tutulmaz, ‘Siirt’in sosyal ve kültürel hayatına önemli bir katkı sunan kitap fuarının, herkesi okumaya teşvik ettiğini, kentte okuma kültürünün geliştiğini ve Siirt'in kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği haline geldiğini’ söyledi.

Kitap Fuarının her yıl daha da büyüyerek gelenekselleştiğini belirten Vali Tutulmaz, “Bu yıl çocuk yayınları için açılan yeni salonla birlikte, 4. Siirt Kitap Fuarı hem büyüyor, hem de çocuklara ve gençlere yönelik yeni etkinliklerle de daha da zenginleşiyor." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve  kütüphaneler haftası dolayısıyla en çok kitap okuyanlara çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra düzenlenen etkinlik, açılış kurdelesinin kesilmesi ve fuarın gezilmesi ile devam etti.

Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve ilçe kaymakamlıkları fuar kapsamında öğrencilere kitap alışverişinde kullanılmak üzere 100 bin TL değerinde alışveriş kuponunun bir miktarı fuarın birinci gününde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Hediye kuponlarının bir kısmını Siirt Ticaret ve Sanayi Odası tarafından destek sağlandığı öğrenildi.

Gençlerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda Siirt Milletvekilli ve Gazeteci Yazar Prof. Dr. Yasin Aktay kitapseverlerle bir araya gelerek, söyleşi yaptı. Kitaplarını imzalamasıyla etkinlik devam etti.

Kitap fuarında daha sonra sırasıyla Yazarlar, Halime Kökçe, Ersin Çelik, Bünyamin Yılmaz, Abdullah Ağar, Vehbi Vakasoğlu ve Turan Kıslakçı söyleyişi yaparak, stantlarda kitaplarını imzaladı.

Kitap fuarında çocuklara yönelik olarak iki seans şeklinde tiyatro ve çeşitli gösteriler yapıldı.

Düzenlenen açılış törenine; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek,  Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum müdürleri, yazarlar, akademisyenler, öğrenciler, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

3. Siirt Kitap Fuarı, 2 Nisan 2017 tarihine kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.