Bu haber kez okundu.

34 GİRİŞİMCİ BAYAN KOSGEB SAYESİNDE KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLDULAR
banner229
İlimizde KOSGEB il Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde açılan girişimcilik kursları sayesinde 34 girişimci bayan kendi işlerinin patronu oldular.
KOSGEB'in vermiş oldukları destekler sayesinde iş yeri sahibi olan bayanlar kendi akranlarına ev hanımlarına iş imkanı da sağlıyorlar. Evlerinde ev işleriyle uğraşırken KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katılarak girişimcilik belgesini alan 34 ev hanımı bayan Devletin vermiş olduğu 50 bin liralık hibe destekle kendi işyerlerini kurarak tüketici durumundan üretici duruma geçerek ailelerine de maddi destek sağlamaya başladılar.
KOSGEB ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının açmış olduğu girişimcilik kursu ile ev işleriyle uğraşan 34 bayanı iş yeri sahibi yaparken tüketici durumdayken 34 bayanı üretici ve iş veren yaptı.
 Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu yaptığı açıklamada; Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı tarafından işsiz gençlere iş imkanı istihdam sağlamak ve destek vermek amacıyla ilk etapta destek almak isteyen girişimcilere 70 saat girişimcilik eğitim kursu verdiklerini, kursta işletme nasıl işletilir, hangi sıkıntılarla karşılanır, yaşanan sıkıntıların çözümü hakkında bilgi verildiğini belirterek, girişimcilik kursuna katılamayan vatandaşlara destek verilmediğini, eğitimini alıp yeni işletme kuranların KOSGEB ’ten 50 BİN TL (geri ödemesiz) HİBE ve 100,000 (Yüz bin) TL (geri ödemeli) sabit yatırım desteğinden faydalandığını belirtti.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, KOSGEB ten destek alan 34 bayan girişimcinin il merkezinde işyeri açtığını, ilçelerde işyeri açan bayanlarında olduğunu, işyeri açan bayanların arasında mahalli yemekler yapan lokanta, çocuk giyim, tuhafiye, hediyelik eşya, bakkal, ayakkabıcı ve bebeklere yönelik şekerleme doğum günü kutlama malzemeleri satan değişik branşlarda 34 bayan kendi iş yerlerini açtıklarını söyledi. Bebek şekerleme ve tuhafiye dükkanı açan bayanlar iş yerlerinde bayanları da çalıştırdıklarını ve bayanlara iş imkanı sağladıklarını ayrıca bebek şekerleme iş yeri açan bayanın ev hanımlarına iş vererek şekerlemeleri evlerinde hazırlamalarını sağlayarak onlara iş imkanı sağladıklarını ifade etti.
Lokanta açan Siirt'in mahalli yemeklerini satan bayan ; ben evde oturan bir ev hanımıydım aileme katkıda bulunmak için evde yaptığım mahalli yemekler olan içli köfte, gözleme, mantı,bumbar gibi yemekleri yapıp satmayı kendime amaç edindiğini, para kazanmak için düşündüm ne yapabilirim diye araştırdım sonra KOSGEB'i duyduğunu, KOSGEB'ten faydalanmak amacıyla girişimcilik kursuna katıldığını kursun sonunda KOSGEB'e başvuru yaparak kendime ait lokanta açtığını ve devletten gerekli yardımları alarak, para kazanmaya başladığını ve aileme destek olmaya başladığını söyledi.
KOSGEB il Müdürü Ömer Erkılıç: KOSGEB girişimcilik desteğiyle Siirt merkez ve ilçelerinde 34  bayan girişimcinin KOSGEB'ten destek alarak kendi işletmelerini açtıklarını, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun seçim beyannamesinde belirttiği gibi işletme açacak olan girişimcilere 50 BİN TL Hibe, 100,000 (Yüz bin) TL (geri ödemeli) KOSGEB ten destek alabildiklerini belirtmişti.
Erkılıç, Siirt merkezde bu desteğin açıklanmasıyla birlikte aşırı bir talep yaşandığını bunun için paydaşlarımızla birlikte ilk başta girişimci adaylarımıza uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini, eğitim sonucunda girişimcilerimizin işletmelerini açtığı zaman KOSGEB ten 50 BİN TL Hibe, 100,000 (Yüz bin) TL (geri ödemeli) kadar bir sabit yatırım desteği olarak bir kredi aldıklarını, kredilerin ilk 30 ayında KOSGEB'e ödeme yapılmadığını, 30'ncu aydan sonra 24 ayda 3 aylık dönemlerle KOSGEB 'e faiziz şeklinde ödemeye başlayacaklarını söyledi.
Erkılıç, özellikle bu desteğin açıklanmasıyla birlikte bayan girişimcilerimiz aktif olarak Siirt'te destek başvurusunda bulunmaya başladığını, tüm işletme açmak isteyen bayan girişimcilerimizi KOSGEB'e beklediklerini ifade etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.