Bu haber kez okundu.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü“ Siirt'te Çeşitli Etkinlikle Kutlandı
banner229
Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sabah saatlerinde engelli olan Saadet Şakar ve Necmettin Göztok'u evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladılar.
Göztuk'u evinde ziyaret eden Siirt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilen 3 Aralık günü engelli vatandaşların sorunlarının ve ihtiyaçlarının çözümü açısından ve farkındalık oluşturması yönünden önemli bir gün olduğunu düşündüklerini belirtti.
Canpolat, Şunları kaydetti; "21. Yüz yılda tüm gelişmiş ülkelere baktığımız zaman, artık gelişmişlikleri insanlara vermiş olduğu değerle ölçülmektedir. Bu nedenle gerek dünyada, gerekse ülkemizde öteleşmiş insan hakları açısından düşündüğümüz zaman engelli kardeşlerimize verilen hakların ve aynı zamanda diğer toplumun bireyleriyle eşit ölçüde haklardan faydalanmaları açısından ciddi anlamda imkanlar saplandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Özellikle ülkemizde son dönemlerde engellilere yönelik çok ciddi anlamda yasal düzenlemeler yapıldı ve bunlardan bir tanesi de engelli kardeşlerimizin kendi evlerinde, kendi yaşam alanlarından kopartmadan evde bakım hizmetidir."
Heyet, Ev ziyaretlerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce oluşturulan bir heyet engelli ile Siirt Vali vekili Bahadır Yörük'ü makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında Engelli öğrencinin kendi el emeğiyle hazırladığı çay tepsisini Vali vekili Yörük'e hediye etti.
Kendisine hediye edilen el emeği ve engelli öğrencilerin kendilerini ziyaretinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getiren Yörük, Engelliler toplumun, hayatın bir parçası olduğunu belirterek şunları kaydetti; "Engelliler toplumumuzun, hayatımızın bir parçası. İster bedenen, fiziken, ister farklı bir yerde engeller olsun topluma nasıl entegre edebiliriz, toplumsal hayat içerisinde Engelli vatandaşlarımızı nasıl daha fazla tutabiliriz, hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluklara karışamayız, her ailede böyle bireyler olabilir, o Engelli çocuklara veya bireylere sahip olan ailelere de toplum olarak dışlamadan onları da topluma kazandırmanın yoluna bakmalıyız.
Hepimizin malumu olduğu üzere son yıllarda devletimizin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çok ciddi atılımları oldu. Engelli vatandaşlarımızın hayatların kolaylaştırmak, onlara daha iyi bir hayat, daha iyi imkanlar sunma adına toplumsal hayatı ciddi atılımlara katkıları oldu.
Bunların gelecekleri devam edeceğini ümit ediyoruz, amacımız Engeli vatandaşlarımızın hayatımızın bir parçası olarak kabul edip onları topluma entegre etmek, topluma kazandırmak ve toplumsal hayatın dışında kalmanın önüne geçmek.
Bu münasebetle Dünya engelliler günü çerçevesinde tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu, müreffeh bir yaşam diliyorum." Konuşmaların ardından Vali vekili Yörük, Engellilerle kısa bir sohbet ettikten sonra ziyaret sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Siirt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.