Bu haber kez okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yılı Coşkuyla Kutlandı
banner229

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt’te düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet’in 96. yıldönümü Siirt’te coşkulu törenlerle kutlandı. Devlet adına tebrikleri eski valilik makamında kabul eden Vali Ali Fuat Atik, daha sonra Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansarı ile birlikte halkın bayramını kutladı.

Buradaki tören, aziz şehitler anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Vali Atik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Vali Atik konuşmasında, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük ATATÜRK başta olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm Siirt’li hemşerilerimin, Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum dedi.

Vali Atik konuşmasının devamında şunları kaydetti, bundan tam 96.yıl önce Cumhuriyetimiz, “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.” şiarından hareketle ilan edilmiştir. Gücünü milletten alan bu yönetim biçimi hiç kuşkusuz aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur.

Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Bu bağlamda Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır.

Tıpkı bundan tam 96 yıl önce olduğu gibi bu coğrafyada emelleri olan emperyalist güçlere karşı topyekûn bir mücadeleye giren şanlı Türk Devleti kazandığı zaferlerden dolayı mazlum halklara ilham kaynağı olmuştur. Bugün de bu coğrafya üzerinde çeşitli emelleri olan emperyalist güçlere karşı şanlı ordusuyla girdiği mücadelede bu oyunları bozan ve barışı tesis eden bir unsur olmuştur.

Bu bağlamda özellikle en son gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtıyla” barış şiarıyla sınırların ötesine giden Mehmetçikler, mazlum halkların gözyaşlarını dindiren ve gittiği yerde huzur ve barışı tesis eden yegâne güç olmuştur. Barış Pınarı Harekâtı sadece ülkemizin güvenliği için değil, bölge ve dünya barışına da önemli katkılar sağlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlüğü ve bölge barışından taviz vermeden, istikrarlı bir şekilde büyüme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu büyümenin devam etmesi, ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmalı ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz.

Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Dünyanın en paha biçilmez ve en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde, bu büyük milletin ferasetiyle, hür ve bağımsız; bir ve bütün olarak sonsuza dek yaşayacağımıza olan inancımı vurgular, hepinizin Cumhuriyet Bayramınızı tekrar en içten dileklerimle kutlar, hasseten hepinize sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunarım.

Bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum, diyerek, sözlerini tamamladı.

Törende öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından, İlköğretim okulları ve liseler arası "Demokrasi ve Cumhuriyet" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Atik ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Kahramanlık türkülerinin seslendirilmesi ile devam eden tören, Bayrak ve Atatürk Korteji ile askeri birliklerin geçişi ile buradaki tören sona erdi.

Tören, grupların ve askeri birliklerin geçişinde de büyük bir coşku yaşandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.