Bu haber kez okundu.

2020 Yılı Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünce; Kurtalan ilçemizde 19.02.2020 tarihinde Tarım Sigortaları (TARSİM) 2020 Yılı Uygulamaları hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlimiz Kurtalan İlçesinde yapılan bu toplantı; İl Müdür Yardımcısı M. Sabri TAN, Kurtalan İlçe Müdürü Mahfuz DEMİR, Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin GÜNBAT, çiftçilerimiz, teknik personeller, Tarım Danışmanları ve ilgili diğer paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

TARSİM’ de Kıdemli Uzman Muharrem Ünal; Tarım Sigortaları 2020 yılı uygulamalarının yer aldığı Tarım Sigortaları Havuzu tarafından 2020 yılında kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin bilgiler verdi.

“TARSİM, her yıl çiftçilerden gelen talepleri göz önüne alarak devlet destekli tarım sigortalarının kapsamını genişletmektedir. Kapsamın genişletilmesiyle tarımda sigortacılık oranı da yükselecektir.”

TARSİM'in çiftçi için önemine dikkat çeken İl Müdür Yardımcısı M. Sabri TAN” Çiftçilerimizin herhangi bir doğal afet meydana geldiğinde mağduriyet yaşamamaları için mutlaka ürün sigortaları yaptırmaları gerekmektedir.”

 TAR-SİM sigortası yaptırmayan üreticilerimiz TAR-SİM kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı Tabii Afetlerden zarar gören çiftçilerimize yapılacak destek yardımından istifade edemeyeceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.