Bu haber kez okundu.

2019 Üretim Yılı Biçerdöver Kontrolleri Başladı
banner229

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, 'Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı' doğrultusunda hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrollerinin yapılmaya başlandığını söyledi.

İl Müdürü Ergün Demirhan,İlimizde üretimi yapılan hububatın büyük bir çoğunluğu biçerdöverle hasat edilmektedir.

Teknik bilgi noksanlığı ve bilinçsiz biçerdöver kullanımı nedeniyle hasat öncesinde, hasat sırasında ve hasat sonrasında büyük kayıplar meydana gelebilmektedir.

Bu kayıplar nedeniyle milli ekonomimiz zarar görmektedir. Bu amaçla Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından biçerdöver kontrol ekipleri oluşturularak “Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı” doğrultusunda hazırlanan Valilik Makamının 2019/1 No’lu tebliğleri gereği hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılacaktır.

Çiftçilerimizin, hasat dönemi boyunca mağdur olmamaları için köy muhtarlıkları aracılığıyla, bölgelerine gelen biçerdöver sahipleri ile hukuki geçerliliği olan sözleşme yapmaları, ilgili Uygulama Talimatı ile Belediye Başkanlıklarımız ve köy muhtarlıklarımıza gönderilen Valilik Tebliğinde belirtilen hususlara aykırı hareket eden ve yüzde 2’nin üzerinde dane kaybına sebep olan biçerdöver sahipleri ile operatörlerini en yakın İl /İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.