Bu haber kez okundu.

2016 Yılının İlk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
banner229
2016 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında Kültür merkezi konferans salonunda yapıldı.
Vali Tutulmaz başkanlığında Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; ilimizde sürdürülen yatırımlar ele alınarak, 2015-2016 yılı yatırımları ile ilgili olarak genel bir değerlendirme yapıldı.
Yatırım programının belli olmaması ve henüz hiçbir proje başlanmamış olması nedeniyle çok kısa süren toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın kamu kurum ve kuruluş müdürlerine yaptığı uyarılar damgasını vurdu.
Vali Tutulmaz Siirt’te görev yaptığı yaklaşık iki yıllık sürede edindiği izlenimler ışığında testi kırılmadan önce kamu görevlilerini uyardı. Yıllardan beri bir yatırımcı kuruluş bölge müdürlerinin Siirt’teki toplantılara katılmadıklarını ve başka illerdeki toplantılara katılmayı tercih ettiklerini hatırlatan Vali Tutulmaz bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Vali Tutulmaz Nisan ayında yapılacak toplantıya mazeretsiz olarak katılmayan Bölge Müdürlerin yerlerine gönderecekleri kişilerin toplantıya alınmayacaklarının altını çizdi.
Vali Tutulmaz’ın ikinci uyarısı yatırımların etkin ve zamanında kullanılması yönünde oldu. Buda yıllardan beri ızdırap duyduğumuz ve bir türlü aşamadığımız adeta kronik bir başka sorun. Yılın ilk altı ayının yeterince değerlendirilemediğini ve yatırımların genellikle sonbahar mevsimine sıkıştırıldığını belirten Vali Tutulmaz bunun tekrarlanmaması ve özellikle yaz mevsiminin değerlendirilmesi için şimdiden önlem alınmasını istedi.
Vali Mustafa Tutulumaz, ilimize tahsis edilen ödeneklerin hızlı, etkin ve rasyonel bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade ederek, “Amacımız, 2016 yılının çok daha verimli geçmesini sağlamaktır” dedi.
İl Koordinasyon Kurulu toplantılarına yatırımcı bölge müdürlerinin bizzat katılmaları uyarısında bulunan Vali Tutulmaz, “2015 yılı yatırımları, gerek bölgemizde yaşanan terör olayları, gerekse kamu kurumlarının çalışmalarında yaşanan aksamalar ve kurumlar arasında yaşanan koordinasyon eksikliği nedeniyle çok verim alabildiğimiz bir yıl olmamıştır. 2015 ve 2016 yılı başı itibariyle ilimizde yapılan yatırımlar şu şekilde gerçekleşmiştir.
157 Proje tamamlanmış, 111 Proje devam etmekte, 28 Proje İhale aşamasında olup, 46 projeye ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamamıştır” dedi. 2016 yılının her açıdan olduğu gibi yatırımlar açısından da güzel bir yıl olmasını dileyen Vali Tutulmaz, tüm yatırımcı kurum amirlerinin daha duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek, ‘Kaynakların hızlı, etkin ve verimli kullanılması gerektiğini de’ sözlerine ekledi. Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek-tek söz veren Vali Tutulmaz, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.
Toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektörü, Kaymakamlar, Belediye Başkanları kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.