Bu haber kez okundu.

2015 YILINI DEĞERLENDİREN VALİ TUTULMAZ,  2016 YILI HEDEFLERİNİ DE AÇIKLADI
banner229
Valimiz Mustafa Tutulmaz, yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya gelerek, 2015 yılını değerlendirdi, 2016 yılı hedefleri ile yatırımlarına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Siirt Polis evinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Tutulmaz, 2015 yılda tüm sektörlerde yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek,“Siirt genelinde, eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, enerjiden ulaşıma, kültürden turizme kadar pek çok alanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek önemli yatırım ve projelerin hayata geçirildiğini” belirtti.
Siirt’te, mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesi amacıyla önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Vali Tutulmaz,“Devletimizin ve hükümetimizin göndermiş olduğu kaynakları verimli, etkin ve zamanında halkımıza hizmet olarak götürmeye çalışıyoruz. Öncelliklerimizi iyi belirleyerek, halktan ve kamuoyundan gelen talepleri de dikkate alarak, bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Kamu kaynaklarını şeffaflık ilkesi içinde israf etmemeye özelikle özen gösteriyoruz.”dedi.
Vali Tutulmaz “2015 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca vatandaşlarımıza 66 milyon 321 TL sosyal yarım yapıldığını ayrıca ilimizde misafir ettiğimiz Suriye, Afgan ve Iraklı mültecilere 2014 yılında 615 bin, 2015 yılında ise 927 bin TL ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştır.
Öte yandan Tarımsal destekler olarak çiftçilerimize 2015 yılında 33 milyon 59 bin TL destek sağlanmıştır.” dedi. Kamu hizmet binalarının yenilendiğini belirten Vali Tutulmaz, “Halkımıza daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla, Yeni Valilik Hizmet Binası, İl Özel İdaresi hizmet binası %90 tamamlanmış durumda, İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve İş-Kur Hizmet binası yapımına başlanmış, Pervari ve Baykan yeni Hükümet konakları inşaatları da devam etmektedir.
Yeni İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkez Binası, proje ihaleleri yapılmış, çalışmalar devam etmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, SYDV hizmet binası proje çalışmaları devem etmekte olup, İl Halk Kütüphanesi proje ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştirilmiş olup, akabinde yapım işine başlanacaktır.” dedi.
2016 YILI, YATIRIM PROJELERİ İLE DOLU BİR YIL OLACAK
İlimizin sosyo–ekonomik gelişmesinde, devlet vatandaş kucaklaşmasını esas alan bir anlayışla çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Vali Tutulmaz, 2016 yılı, yatırım projeleri ile dolu bir yıl olacağını ifade ederek, 2016 yılında; eğitim, ulaşım, tarım ve hayvancılık, Sodes, Köydes, Dika, Gap ve kırsal kalkınma programları ile birçok projeyi halkımızla buluşturup, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini” söyledi.
2016 yılında hayata geçirilmesi planlan projeler hakkında da bilgi veren Vali Tutulmaz, “Kent Meydanı Projesi” il merkezinde 6500 metre kare alanda kurulacağını, yapım çalışmaları devam etmektedir.
İlimiz Kezer Çayı mevkiinde toplam 85 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan “Kezer Mesire Alanı Projesi” nin %95 ‘nin tamamlandığını, Ayrıca aynı bölgede “Şehr-i Park Mesire Alanı Projesi” nin de tamamlanma aşamasındadır. Öte yandan AB tarafından finanse edilen “Entegre Fıstık İşleme Projesi“ 9 milyon 964 bin Euro ile “Tillo Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi” 2 milyon 800 bin Euro olup, ihaleleri tamamlanmıştır.
Ayrıca ilimizde 800 kişiye istihdam sağlayacak olan, finansmanı Dika tarafından sağlanan “Tekstilkent Projesi” Organize sanayi Bölgesi içerisinde 2 milyon 500 bin Tl ‘ ye mal olacak, Tillo Kale mevkiinde 400 dönüm alan üzerinde piknik alanları, sosyal tesisler, doğa yürüyüş parkuru ve çocuk oyun alanlarında oluşan “Tillo Tabiaat Parkı Projesi” ihale çalışmaları devam etmekte, eşsiz doğa güzelliğine sahip botan vadisini, “Tillo Cam Seyir Terası” projesi ile vatandaşlarımızla buluşturuyoruz, projemiz bitme aşamasındadır. Ayrıca ilimizdeki Turizmi canlandırmak, doğa güzelliğini tanıtmak amacıyla da hazırlanan “Rasıl Hacar Projesi” (Taşbaşı)nin finansmanı %75 Dika, % 25 ‘i İl Özel İdare kaynaklarından karşılanmış olup, proje 7 Ocak 2016 tarihinde ihale edilecektir.
Ayrıca Proje aşamasında olan “Tarihi Çarşı Projesi” ile “Baykan Çaykaya köyü Mağarası” proje çalışmaları devem etmekte olup, bu iki projeyi de turizme kazandırmayı hedefliyoruz.”dedi.
Vali Tutulmaz,”2016 yılında Siirt'i daha yaşanır bir kent haline getirmek için inancımızı ve umudumuzu tazeleyerek, daha çok çalışacağız. Yeni bir şevk ve enerjiyle çok daha büyük projeleri hayata geçireceğiz. İnanıyorum ki, Siirt ilimiz hak ettiği yere gelecektir. Bu duygularımla mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesini ümit ediyor, tüm Siirtli hemşerilerime teşekkür ediyorum ”diyerek sözlerini tamamladı.
Soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda; Vali Yardımcıları Ceyhun Dilşad Taşkın, Bahadır Yörük, Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve yatırımcı Kuruluşların il Müdürleri de hazır bulundu.
Toplantı, temenni ve önerilerin sunulması ile sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 8 yıl önce

hayırlı ve uğurlu olsun, allah devletimize zeval vermesin.