Bu haber kez okundu.

2015 Yılı İçinde 174 Esnaf Kepenk Kapattı
banner229
Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Ayyıldız, 2015 yılında 217 kişi yeni iş yeri açarken, 174 esnafın da kepenk indirdiğini söyledi.
Ayyıldız, 2015 yılında Siirt esnafının durumunun içler acısı olduğunu belirtti. Ayyıldız, bölgede yaşanan sıkıntılar yüzünden ve büyük bir belirsizlik yaşandığını, geçmiş yıllara bakılırsa yeni iş yeri açılışlarında düşüş yaşandığını belirtti.
Ayyıldız, "2015 yılı Siirt'te küçük esnaf adına iyi geçmedi. 174 esnaf kepenk kapatırken, 217 yeni iş yeri açıldı. Siirt esnafının içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların aşılması gerekir.
Esnafa yönelik biran önce gerekli mali desteklemeler verilmelidir. İlimizde açılan alışveriş merkezleriyle rekabet edemeyen küçük ölçekli esnafa yönelik gerek KOBİ desteklemeleri gerekse piyasayı hareketlendirebilecek sıcak para sirkülasyonu sağlanmalıdır.
Bir bakkal esnafımız sabah 06.00'da iş yerini açıyor ve gece 00.00'ye kadar çalışıyor. Ama yine de istediğini alamıyor. Siirt'te büyük alışveriş merkezlerine karşı değiliz. Ama alışveriş merkezleri standartlara uymalı.
Gece yarılarına kadar açık kalan alışveriş merkezleri var. Oysaki prosedürde alışveriş merkezlerinin kapanış saatleri daha erken olmalıdır. Belirli saatlerde açılıp kapanmasını bekliyoruz" dedi.
Ayyıldız, 2016 yılının küçük ölçekli işletmeler başta olmak üzere tüm esnafa hayırlı olmasını temenni etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.