Bu haber kez okundu.

20 ADET KALAŞNİKOV UZUN NAMLULU SİLAH ELE GEÇİRİRLDİ
banner229
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan müşterek çalışma neticesinde 20 Adet Kalaşnikov silah ve çok sayıda şarjör ele geçirildiği bildirildi.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada;
1)- PKK/KCK Bölücü terör Örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında, icra edilen faaliyette; Pervari İlçesinde (20) adet Kalaşnikov uzun namlulu silah ve bu silahlara ait (29) adet şarjör ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili Cumhuriyet savcısının talimatı ile (2) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.
MUTFAK TÜPÜ İÇERİSİNE YAPILMIŞ BOMBA DÜZENEĞİ
2)- Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan müşterek çalışma neticesinde; 19 Ağustos 2015 tarihinde saat 07:00 sıralarında Merkez İlçe Gökçebağ Beldesi girişinde bulunan fıstık bahçesinde toprağa gömülü vaziyette, 12 kg.’lık mutfak tüpüne tuzaklanmış (1) adet patlayıcı madde düzeneği tespit edilmiş olup, söz konusu El Yapımı patlayıcı (EYP) ilgili birimlerimizce etkisiz hale getirilmiştir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.
PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT SİLAHLAR BULUNDU
3)- PKK/KCK Bölücü terör Örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar kapsamında; İlimiz, Barış Mahallesi 1370 Sokak No: 17 sayılı ikamette, ileri tarihlerde güvenlik güçlerimize, araçlarına, lojmanlarına veya kamu kurum ve kuruluşları ile bu binaların ek uzantılarına karşı olası bir silahlı saldırı eyleminde kullanılacağı değerlendirilen, çok sayıda AK-47 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah olduğu yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine, belirtilen ikamette yapılan aramada, (10) adet AK-47 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.
PKK/KCK terör Örgütüne ait silahların bulunması olayı ile ilgili olarak ikametin sahibi olan İ.E isimli şahıs tahkikat kapsamında yakalanarak gözaltına alınmış olup olay ile ilgili soruşturmaya başlanmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.