Bu haber kez okundu.

2 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu
banner229

Ülkede yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Siirt’te 20 dekar alan üzerinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 81 ilde eş zamanlı başlatılan ağaçlandırma çalışmaları ve “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi ile Siirt’te fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Kezer Yerleşkesinde bulunan Emine Erdoğan Kent Ormanında düzenlenen törene, Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Güzelcan, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kurum amirleri, Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Ali Fuat Atik, ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında bugün İl merkezimizde eş zamanlı olarak fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bugün ilgili kurumlarımız ve öğrencilerimizle birlikte, 2 bin Fidanı toprakla buluşturacaklarını’ söyledi.

Vali Atik hedeflerinin yeşil kuşak bir Siirt oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Atik, eşi Fulya Atik ve protokol üyeleri ilk fidanları öğrencilerle beraber dikerek, fidanlara can suyunu verdiler.

Tören, öğrencilere çeşitli hediyeler ve broşürler dağıtılması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.