Bu haber kez okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
banner229

‘Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıl dönümü, ilimizde de çeşitli törenlerle kutlandı.

Siirt’ teki ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 09:00'da Cumhuriyet Meydanındaki, Atatürk Anıtı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çelenk sunulması ile başlandı. Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, buradaki tören son buldu.

Bayram törenleri ise eski valilik hizmet binası önünde devam etti. İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcuların vatandaşlara karanfil dağıtımının ardından, coşku içerisinde geçen kutlamalarda, Judo, Taekwondo ve Jimnastik diğer spor alanlarında faaliyet gösteren sporcuların gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi.

İlimizden uluslararası alanında derece yapan sporcular, Gençlik haftasında dereceye giren öğrenciler ile Şiir, Resim ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından törenle verildi.

Tören, Müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Bayram Kutlamalarına; Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman,İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, Baro Başkanı Av.Nizam Dilek,AK Parti İl Başkanı Fuat özgür Çalapkulu kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri, erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.