Bu haber kez okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
banner229

Siirt’teki ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 10:30'da Cumhuriyet Meydanındaki, Atatürk Anıtı’na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çelenk sunulması ile başlandı.

Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, buradaki tören son buldu.

Eski Hükümet konağı meydanında, saat 11.00'da başlayan Kutlamalara; Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. DR. Nihat Şındak, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek,AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu,  kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, askeri, erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önündeki tören programı, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğüne bağlı sporcuların vatandaşlara karanfil dağıtımının ardından, coşku içerisinde geçen kutlamalarda, Judo, Taekwondo gösterileri beğeni ile izlendi.
Etkinlikler sırasında bayrak taşıyan bir öğrencinin sıcaktan bayılması üzerine jimnastik ve halk oyunları ekibinin gösterileri iptal edildi.
İlimizden uluslararası alanında derece yapan sporcular ile gençlik haftası dolayısıyla okullar arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri Vali Ali Fuat Atik ve protokol üyeleri tarafından törenle verildi.

Vali Atik, tören sonunda görevli öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.