Bu haber kez okundu.

“19 Ekim Muhtarlar Günü” Kutlandı
banner229

Siirt’te “19 Ekim Muhtarlar Günü” düzenlenen törenle kutlandı.

“19 Ekim Muhtarlar Gününde”, muhtarlar Atatürk Anıtına çelenk bırakarak, Vali Vekili Bünyamin KUŞ’u makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende; Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kooperatif Mahallesi Muhtarı Metin Barbarosoğlu tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.

Barbarosoğlu, “ Muhtarlık müessesesi ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen muhtarlar demokrasinin çekirdeği denebileceği bir öze sahiplik yapmaktadırlar. Dolayısıyla halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlar son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar” dedi.

Muhtarlar Günü münasebetiyle ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Vekili Bünyamin Kuş, “Muhtarlık, demokrasimizin, kültürümüzün ve toplumsal yaşamımızın en önemli yapıtaşlarıdır. Devlet ve vatandaş arasında en önemli köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum.”  dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.