Bu haber kez okundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri Düzenlendi
banner229

Siirt'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Siirt Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde gerçekleştirilen tören, Şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Suriyye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarına yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatında, 3’ncü Komando Tugay Komutanlığında görevli iken Afrin kırsalında şehit olan Piyade Binbaşı Mithat Dunca ve Piyade uzman Çvş. Şükrü Ünlü’nün özgeçmişleri okundu.

Aziz şehitlerimizin anısına yapılan saygı atışından sonra Vali Ali Fuat Atik tarafından Şehitlik Anıt defteri imzaladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, İl Müftü Vekili Mehmet Şirin Ayral tarafından aziz şehitlerimiz için dua okundu.

Vali Ali Fuat Atik ve diğer protokol üyeleri tarafından Şehit Mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Buradaki tören, Tugay Komutanlığı tarafından misafirlere helva ikram edilmesi ile son buldu.

Şehitlikteki anma programının ardından tören, Siirt Kültür Müdürlüğünde devam etti.

Buradaki tören, Çanakkale belgesel filminin izlenmesinin ardından, günün anlam ve önemi belirten konuşmalar ile devam etti.

Selami Değer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale ve Şehitlik temalı tiyatro gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi.

Tören, Siirt Takasbank Güzelsanatlar Lisesi Müzik Öğretmenleri ve öğrencilerin seslendirdikleri Çanakkale türküleri ile devam etti.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü programı çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, tören sona erdi.
Törenlere; Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Oğuzhan Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever,Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdür Vekili  Saruhan Kızılay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, şehit ve gazi dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri, Şehit aileleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.