Bu haber kez okundu.

14 Eylül Siirt'in Şeref Günü Kutlandı
banner229
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16. Kolordu Komutanı iken, ilimize teşrifleri nedeniyle, “14 Eylül Siirt’ in Şeref günü” kutlandı.
Geçmiş yıllarda Valilik önünde kutlanan program son günlerde bölgemizde yaşanan olaylardan dolayı Cumhuriyet Meydanında sadece çelenk sunma töreniyle kutlandı.
14 Eylül Siirt Şeref günü kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki ATATÜRK anıtında çelenk sunumuyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Mustafa Tutulmaz Şeref defterini imzaladı.
Valilik Şeref defterini imzalayan Vali Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında: “Aziz Atatürk; Çok dilli ve çok kültürlü şehrimiz Siirt’te teşriflerinizin 99. Yıl dönümünü aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün için herkes bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti ile her karış toprağında dalgalanan al bayrağımızın bekasına göz diken milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer odaklarının ve destekçilerinin her türlü hain planlarını bertaraf edecek güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.
Siirtliler dün olduğu gibi, bugünde birlik ve beraberlik içinde ülkemize hizmet için gayret göstermektedir.
 Siirt’li hemşehrilerimizle birlikte, huzurunda saygıyla eğiliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.” şeklinde konuştu.
Siirt Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Elif Çengel günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından tören sona erdi.
14 Eylül Siirt Şeref günü Kutlama törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutan vekili  Kurmay Albay Alican Erkiletlioğlu, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, Vali Yardımcıları, Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın, Bünyamin Kuş, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Siirt14 EylülŞeref Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.