Bu haber kez okundu.

112 Medya Kampanyası Etkinlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor
banner229
112 Medya kampanyası etkinlikleri Belde ve köy okullarında tüm hızıyla devam ediyor.
112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla "Minik 112 Medya Kampanyası" etkinlikleri kapsamında Sağlık Müdürlüğü Ekiplerince eğitimlerin; Eğlence İÖO, Beşyo İÖO ve Gökçebağ İlköğretim okulu öğrencilerine verildi.
Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol almasının önemli olduğunu, trafikte kaybedilen iki dakikanın bir annenin bebeğini, bir bebeğin annesini, bir ailedeki eşi, bir evladın yakınını, sevdiğini kaybetmesine yol açabileceğini belirtti.
Trafikte duyarlılık binlerce insanın yaşama tutulmasına vesile olabileceğini dile getiren Aslan, şöyle dedi: "Vatandaşımızın gereksiz olarak meşgul ettiği 112 telefon esnasında, gerçek ihtiyacı olan hastanın ulaşmaması kişilerin hayatını kaybetmesine ve sakat kalmasına yol açabilir.
Vatandaşlar tarafından gereksiz olarak meşgul edilen 112 telefonu görüşmesi esnasında, meşgul edenin yakınlarına ait sağlık ihbarı engellenmiş ya da geciktirilmiş olabilir. 112 Acili gereksiz meşgul etmeyin, ihtiyacı olan hastanın ulaşması gecikmesin. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.