Bu haber kez okundu.

11 İlin Müftüsü Siirt'te Buluştu
banner229

Siirt İl Müftülüğünün ev sahipliğinde, Bölge İl Müftüleri, İlahiyat  Fakülte Dekanlarının katılımıyla istişare  toplantısı yapıldı.

Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Bitlis, Mardin, Adıyaman, Tunceli, Malatya İl Müftüleri ve İlahiyat Fakülte Dekanlarının katılımıyla, Siirt ve bölgesinde sunulan din hizmetlerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi, görüş alışverişinde bulunulması ve iş birliği yapılması amacıyla Siirt’te Bölge İl Müftüleri ve İlahiyat Fakülte Dekanları ile istişare ve işbirliği toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Siirt İl Müftülüğüne bağlı Safa Erkek Kur’an Kursunda yapılan 8. Bölge Müftüleri toplantısı Kur’an tilavetiyle başladı.

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, açılış konuşmasında misafir İl Müftüleri ve Dekanlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek,toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ederek konuşmasını sürdürdü.

Müftü Altıok; “ Siirt’te sizleri ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Âlimlerin ulemaların şehri Siirt’te gerçekten sizleri ağırlamaktan ziyadesiyle memnun mesrur olduk. Rabbim çok bereketli bir toplantı yapma hususunda bizleri muvaffak eylesin’’dedi.

Müftü Altıok konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu konularla ilgili ön hazırlık çalışması müzakereleri yapılmıştır. Önümüzdeki Nisan ayında İl Müftüleri toplantısı başka bir ilimizde yapılacaktır.

Başkanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda Türkiye Bölgelere ayrılmıştır. Bizler 8. Bölge Müftüleri olarak dini alanda daha verimli hizmetler yapmak amacıyla, eksikliklerimiz nelerdir, daha iyi hizmet nasıl yapabiliriz bunun müzakerelerini yaptık.

İmam- Hatiplerle, Din Hizmeti sunan hocalarımızın verimlerinin artırılması, Gençlere, 4-6 yaş grubu başta olmak üzere tüm toplum katmanlarına daha iyi bir din hizmeti sunabilmek için bu konuları konuşarak, rapor haline getirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığımıza sunacağız.

Bu günkü bölge Müftüleri toplantısı Çerçevesinde Ulu Camiini ziyaret ettik, Kur’an Kurslarımızı, Hocalarımızı, Tillo ilçemizi ziyaret ederek toplantımızı tamamlayacağız.’ şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıda, bölge içinde tespit edilen konu başlıkları hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu; değerlendirme, teklif ve öneriler belirlendi.

Toplantı kapanış konuşmaları ile tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.