Bu haber kez okundu.

1000 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURDU
banner229
  Siirt Üniversitesi bu eğitim ve öğretim yılında  alacağı öğrencileri bekliyor. Rektör Prof. Dr.Murat Erman bu yıl 1500 yabancı uyruklu olmak üzere 5000 yeni öğrenci kabul edeceklerini belirtti.

         Özellikle yabanı uyruklu öğrencilerin üniversiteye ilgi gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Erman yakın bir gelecekte öğrenci sayısının % 25 nin yabancı öğrencilerden oluşturmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi.

          Yabancı uyruklu öğrencilere tanınan 1500 kişilik kontenjan için bin civarında başvuru yapıldığını belirten Prof. Dr. Erman “Üniversitemiz,  bu eğitim ve öğretim yılında 70 farklı programda, 10 binin üstünde bir öğrenciyi bu yıl ağırlamak üzere hazırlıklarını tamamladı. Öğrenciler müracaatlarını yaptılar. Şimdi yerleştirmeyi bekliyorlar. Yabancı uyruklu öğrenciler için  tanınan 1500 kişilik kontenjan için 1000 civarında başvuru yapıldı.
   Bunların  ön değerlendirmeleri ve kayıtları  yapılıyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar kurumu aracılığıyla  bursu öğrenciler temin ederek bu kontenjanı dolduracağız. Bu öğrenciler Suudi Arabistan, Suriye, Irak, Türki Cumhuriyetler, Türkmenistan başta olmak üzere 10 değişik ülkeden geliyorlar. Yakın bir zamanda toplam öğrenci mevcudumuzun % 20-25 lik bir bölümünün yabancı uyruklu öğrencilerden oluşmasını kendimize hedef olarak belirlemişiz. Bu durum çok kültürlülük açısından iyi şeydir.” dedi      
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
necmettin fırat 9 yıl önce

siirt üniversitesi çok iyi yerlere geldi öğrenci sayısı hızla yükselirken bütün bölümlerin aktif olması ilk defa ilimizde üniversitenin varlığını hissediyoruz. hocamıza çalışmalarından dolayı tşk ediyoruz.