Bu haber kez okundu.

1 Mayıs' Çalışarak Geçirdiler
banner229
Siirt’te Hak-İş ve Özbüro-İş sendikaları Siirt Devlet Hastanesi önünde toplanan işçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutladı.
Siirt Devlet Hastanesi önünde toplanan Hak-İş ve Özbüro-İş Sendikasına üye işçiler Siirt Devlet Hastanesi önünde toplanan işçiler adına konuşan Hak-İş Şube Başkanı İsmet Kızılay, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.
"Sendikalar olarak refah dolu bir yaşam için mücadele edeceğiz. Hak ararken kimsenin hakkını gasp etmeyecek, yıkıp yakmayacak, küfür etmeyecek, hiç kimseye hakaret etmeyeceğiz. Biliyoruz ki haklıyız. Er ya da geç hakkımızı haklı mücadelemizle kazanacağız" ifadelerini kullanan Kızılaş, şunları aktardı: "Sendikamız asıl amacı, 'kamu işçisi' ve 'taşeron işçisi' kavramını ortadan kaldırmak olacak. Belki bunu geceden sabaha gerçekleştirmeyebiliriz. Ama er ya da geç kazanan biz emekçiler olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın." Etkinliğe katılanlar daha sonra 1 Mayıs'ı davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.
1 Mayıs’ Çalışarak Geçirdiler
Kentteki ekmek fırınlarında çalışan yaklaşık 500 işçi, vatandaşlara sundukları gıda hizmetini aksatmamak için 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de çalıştı. Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi, yaptığı açıklamada, fırıncıların yılın her günü çalışmak zorunda kalan tek meslek grubu olduğunu vurguladı.
Fırıncıların hiçbir zaman bayram yapamadığını belirten Elçi, "İlimizde 55 meslek grubu var. Bu meslek gruplarından sadece biz fırıncılar bu bayramı kutlayamıyoruz.
Siirt'te 70 fırınımız var ve buralarda yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Bu kişilerin ne hafta sonları ne bayramları ne de tatilleri var" dedi.
Fırıncı Abdurrahman Dayan da sürekli çalışmak zorunda olduklarını ve bu nedenle taziyeye bile gidemediklerini belirtti. İnşaat işçisi Şaban Taş da ekmek parası için bayramı kutlayamadıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.