Bu haber kez okundu.

Kızılay Başkanı Yener Tanık, Görevi Nihat Altunç’a Devretti
banner229

Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, tüzük gereği üç dönemi doldurmasının ardından görevini Nihat Altunç’a kasada 750.000 TL gibi yüksek bir rakamla başarılı bir şekilde devretti.

Yener Tanık, yapmış olduğu açıklamalarda; yıllarca başkanlığını onur ve gururla taşıdığım, emek verdiğim ve karşılığında Allah’ın rızasını alma temennisiyle insanların duasını ve ömür boyu onur madalyası ve beratıyla taltif edildiğimiz Türk Kızılay’ı Siirt Şubesi olarak tüzüğümüz gereği 3 dönemimiz bittiğinden, 2019 yılı olağan genel kurulunu gerçekleştirdik.

Genel kurulda görevimizi yaşamımda çok değer vermiş olduğum, sevdiğim ve yaşantısıyla örnek mütevazi ağabeyimiz Sayın Nihat Altunç beye devrettik. Kendilerine ve yönetimine üstün başarılar diliyorum ve kendilerini hiç bir zaman yalnız bırakmayacağımın da sözünü veriyorum.
Görev yaptığım süre içerisinde bizleri yalnız bırakmayan büyüklerimize, bağışçılarımıza, yönetimdeki arkadaşlarıma Kamil Apari, Yavuz Babaoğlu, Cemil Erten, Murat Tanık ve tüm Siirt halkına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum dedi.

Görevi devralan Nihat Altunç, 15 yıldır gecesini gündüzüne katarak emek ve ter doken Yener Tanık beye ve emektar arkadaşlarına Siirt Kızılayı ve hemsehrilerimiz adina teşekkür etti.

TÜRK KIZILAY’I SİİRT ŞUBE BAŞKANI YENER TANIK VE YÖNETİMİ TARAFINDAN İLİMİZDE KAZANDIRILAN SON 6 YILIN ŞUBE FAALİYET RAPORU

1) İlimiz merkez, ilçe ve köyler olmak üzere ihtiyaç sahibi aileler, Suriyeli göçmenler, terör mağduru aileler olmak üzere dağıtılan yardım malzemeleri

GIDA

4411 AİLE

5991 KOLİ

KONSERVE KAVURMA

3181 AİLE

6678 ADET

GİYİM

3678 AİLE

32.222 PARÇA

BATTANİYE

566 AİLE

1002 ADET

RAMAZAN GIDA KARTI

1778 AİLE

3042 KART

ZEKAT NAKDİ YARDIM

871 AİLE

 

KIZILAY KART

1312 AİLE

1312 KART

2) Engelli kardeşlerimize son 6 yıl içinde sponsorlarımız ve genel merkez tarafından 209 engelliye tekerlekli sandalye ve 44 engelliye akülü araç dağıtımı gerçekleştirildi.

3) Devlet hastanesinde doğum yapan anne ve çocuklarına son 6 yıl içerisinde 103 sevgi bohçası dağıtımı gerçekleştirildi.

4) Üniversite öğrencilerine yönelik siirt üniversitesinde ‘’sevgi mağazası ‘’ adında giyim yardım mağazası kurularak sevgi mağazamızda 411 öğrenciye 2000 parça giyim malzemesi dağıtıldı.

5) Proje kapsamında çocuklara, mahkûm ve tutuklulara, toplum sağlığı merkezinde kalan hastalara, göçmen çocuklara, köy okullarına, engellilere, otistik hastalara vb. gruplara yönelik son 6 yıl içinde ayakkabı, oyuncak, kırtasiye malzemeleri, muhtelif giyim, ecza dolabı gibi malzemeleri içeren 5002 parça ve 2590 kişiye dağıtımlar gerçekleştirildi.

6) Afet, sel, heyelan gibi doğal afetlere maruz kalan ailelere yardım eli uzatılarak son 6 yılda mutfak seti, yatak, çocuk bezi, beyaz eşya, çadır vb. malzemeleri içeren 163 aileye -250 parça malzeme dağıtıldı.

7) Ramazan aylarında mobil aş evi ve genel iftar yemeği yapılarak 2900 aileye sıcak yemek ikramı yapıldı.

8) Bölgemizde yaşanan terör olaylarından dolayı ilimizde kurulan yardım lojistik deposundan 37 şehirdeki Kızılay şubelerine 49310 parça yardım malzeme sevkiyatı gerçekleştirildi.

9) Yurt dışında gerçekleşen insani yardım kampanyalarında halktan toplanan yardım malzemelerini içeren 4 tır yardım malzemesi toplanılarak Halep’e gönderildi.

10) 81 il-81 anaokulu projesi kapsamında bağışçıların sponsorluğunda ilimize Kızılay anaokulu kazandırıldı.

11) Paydaşlarımızla birlikte 62 dar gelirli çocuklar sünnet ettirilerek sünnet şöleni gerçekleştirildi.

12) Özel günler, kandil günleri, Kızılay haftası, Tillo ışık hadisesi gibi özel günlerde ilimizin mülki idare amirleri, okullar, halk buluşmaları gerçekleştirilerek Siirt Kızılay şube başkanımızın başkanlığında şube yönetim kurulu üyeleriyle beraber etkinlik faaliyetlerine iştirak edilerek Kızılay’ın tanınırlığına katkı sağlandı.

13) Üniversitede okuma zorluğu çeken 90 öğrenciye destek olunarak öğrenim bursu verildi.

14) Türk Kızılay’ı Siirt şube başkanlığının banka hesabında 713.117,61 TL gelir kazandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 5 yıl önce

Arkadaş duydukki başkanlık Nihat isimli bir vatandaşa verilmiş bu arkadaş zaten başka dernek başkanlığı yapıyormuş (Nakkaşlar derneğimi ne) madem yener tank üç dönemini bitirip yeni birinin gelmesi gerekiyordu neden halka duyurmadılar belki başkalarıda çıkar talip olurdu ama öyle yandaş dost arkadaş olmakmı lazım memlekete hizmetse amaç başkalarıda çok iyi hizmet edebilirdi yangından mal kaçırırcasına DEVREDİLDİYSE düşünnülür neden

Avatar
koçer semşo 7 ay önce

yahhu bu kişşi ne kaderde marakli fotuğğraf payleşmeye merek ettum galibe gundamde kalmek istiyur bir zamenda beladiye başkani yardumcisi deyilmiydi sunra oraden günderilmıştı