Bu haber kez okundu.

Yeni Müfredat Okul Müdürlerine Tanıtıldı
banner229

2017-2018 öğretim yılında uygulamaya girecek olan yeni müfredatın tanıtımı ile ilgili toplantı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Zeki Başyemenici ve İl Milli Eğitim Müdür vekil Mehmet Ftaih Alp başkanlığında Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve Müdür yardımcıları katıldı.

Toplantıda 2017-2018 öğretim yılında uygulamaya girecek olan yeni müfredatın tanıtımı ile bilgiler verildi. Ayrıca eğitim kurumlarının genel durumlarının da görüşüldüğü toplantıda, yeni eğitim ve öğretim yılında ilimizdeki eğitim başarısının korunup daha da yükseltilmesi hususunda öneriler paylaşıldı.

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Müfredat Yenileme ve Değişiklik Çalışmaları’ toplantısı hakkında Siirt'te okul müdürlerine bilgiler veren Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Zeki Başyemenici.“Müfredat değişikliği, tüm il ve ilçelerde hızlı bir şekilde yayılmasının ve gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının üst düzeyde önemsenen bir konu, bu yüzden, burada sunacağımız bilgileri aynı önemle alıp, okullarımızda yapacağımız sene başı toplantılarımızda, öğretmenlerimizle paylaşmanızı istiyoruz.

Müfredat yenileme çalışmaları ilk etapta, 1. 5. ve 9.sınıflarda uygulanacak olup, 2017 yılı sonunda değerlendirmeleri yapılarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm sınıflarda uygulanması için Bakanlığımız çalışmaları devam edecektir. 5. ve 9.sınıflarda yeni müfredat uygulamalarının takipçileri sizler olacaksınız.

İlimizde de, 5-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan seminerlerimiz süresince, müfredat değişikliği konusunda eğitim almış İl formatörlerimiz; alan bazında dağılarak, tüm öğretmenlerimize yeni müfredatı detaylarıyla anlatmış olacaklar.”ifadelerini kullandı.
Yeni Müfredat Programının genç nesillerin köklerinden kopmadan, geçmişini bilen, geleceğini hedefleyen çerçevede oluştuğunun önemini vurgulayan Başyemenici, müfredat değişikliğinin gerekçelerini ise; ‘Hayata dair ve hayat için, öğrencilerimize ulusal ve uluslararası belgelerde tanımlanmış yeterlilikleri kazandırmak, milli ve uluslararası düzeylerde varlık gösterebilen donanımlı bireyler yetiştirmek, insanımızın ve insanlığın ortak değerlerini kazandırmak ve benimsetmek’ şeklinde açıkladı.
Çalışmaların önemini ise ’Müfredat yenileme çalışmaları 80 bin 341 öğretmen, 15 bin 608 Eğitim Yöneticisi ve 50 bin 973 velinin katılımları ile yapılarak hazırlanan taslak müfredatlar bakanlığın web adresinde 27 gün süreyle askıya çıkarılıp, tartışmaya açılmış, kamu kurumlarının ve STK’ların görüş bildirmeleri istenmiştir. Çalışmalar bu özellikleriyle daha önce yapılmış olan müfredat değişiklikleri arasında önemli bir ayrıcalık taşımaktadır’ sözleriyle ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Zeki Başyemenici. toplantıda; müfredatın yenilenmesi ve yenileme gerekçeleri, yenilenen müfredatta nelerin yapıldığını, yapılan çalışmalarda odaklar, müfredatın nasıl yenilendiğini, çalışma süreci gibi konularda da okul müdürlerini bilgilendirerek yeni müfredatın Ekim ayı sonuna kadar ildeki tüm veli ve öğrencilere tanıtımlarının yapılacağını da sözlerine ekledi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.