Bu haber kez okundu.

Tillo İlçemizde Okuma Yazma Seferberliği Başlatıldı
banner229

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında Tillo İlçemizde Kaymakam Yunus Koç Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü,Okul Müdürleri,İlçe Müftüsü, Kur-an Kursu Yöneticileri,Köy ve Mahalle Muhtarların katılımı ile koordinasyon toplantısı yapıldı.

Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi bünyesinde tüm yaş gruplarındaki vatandaşlara yönelik okuma yazma eğitimleri verilmek suretiyle ilçede okuma yazma seferberliği başlatıldı.

Okuma Yazma öğrenmek isteyen vatandaşların 5 Mart tarihine kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Tillo Kaymakamı Yunus Koç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Tillo’da çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Kaymakam Koç, "Bu projede hedefimiz ilçemizde okuma yazma bilmeyen kişi sayısını sıfıra düşürmektir. İlgili okullar ve ilgili müdürler bu projede görev alacak. Muhtarlarımız ve STK'larımızın da iştirakiyle bir heyet oluşturduk" dedi.

Okuma Yazma Seferberliği projesinde ilk aşamada alan taraması yaparak, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edileceğini söyleyen Kaymakam Koç, okulların velileri, STK'ların üyelerini, muhtarların da mahalle sakinleri arasında okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesinin planlandığını belirtti.

Kaymakam Koç, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespitinin ardından 5 Mart'ta kursların başlayacağı belirterek, belli bir sayı ya da yer mefhumu olmadan, her yerde her kişiye bu kursların verileceğini söyledi.

Bir kişi bile müracaat etse kurs açılacağını sözlerine ekleyen Kaymakam Koç, kursların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü himayesinde yürütüleceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuma yazma 6 yıl önce

Okuma yazma seferberliği yararlıdır ne zaman yapılırsa yapılsın geçmiştede böyle kurslar düzenliyordu halk eğitim merkezleri ve orada okuma yazma öğrenen çok kimseler olmuştu

Avatar
Merve 6 yıl önce

Okuma yazma kursu

Avatar
Merve 6 yıl önce

Adil yaşa kursu okuma yazma var mi