Bu haber kez okundu.

Terör Mağduru Öğrenciler İçin Eğitim Seferberliği
banner229
Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarının ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden öğrencilerin barınma ve diğer ihtiyaçları karşılanarak Siirt'te eğitimlerine devam etmeleri sağlandı.
Terör olayları yüzünden eğitim-öğretimin aksadığı Cizre ve Silopi'deki okullar teröristlerce kullanılamaz hale getirildiği için eğitimlerini devam ettirmeleri amacıyla Siirt'e gelen öğrenciler, seviyelerine göre sınıflara alınıp barınma ihtiyaçları gideriliyor.
Siirt Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Şahin yaptığı açıklamada, çevre illerden gelip barınma ihtiyacı bulunan öğrencileri pansiyon ve yurtlara yerleştirdiklerini söyledi.
Akrabalarının yanında kalan öğrencilerin de bulunduğunu belirten Şahin, "Bu çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik" ifadesini kullandı.Şahin, öğrencilere rehber ve psikolojik danışman öğretmenler aracılığıyla psikolojik destek de verildiğini anlattı.
Misafir öğrencilerin hallerinden memnun olduğu yönünde izlenimler edindiklerini dile getiren Şahin, "İçlerinde üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler de var. Onları da hafta sonları kurslara almaya başladık. Okumak ve ülkeye faydalı bireyler olmak için çabalarının olduğunu gözlerinden okuyabiliyoruz" diye konuştu.
Terör olaylarının yaşandığı yerleşim birimlerinden gelebilecek başka öğrencileri okullara kabul etmeye hazır olduklarını ifade eden Şahin, bu konuda Siirt'teki tüm okulların müdürlerine talimat verildiğini sözlerine ekledi.
- "Eğitimlerimizi aksatmamak için geldik"
Siirt'te lise birinci sınıfa giden bir kız öğrenci de sokağa çıkma yasağının başlamasından bir gün önce Cizre'den ayrıldığını belirtti. Öğrenci, eğitimine devam edebilmek için Siirt'e gelip akrabalarının yanında barındığı bilgisini vererek, "Ailem hala Cizre'de yaşıyor.
Bu olaylar nedeniyle ailemden ve akrabalarımdan yaklaşık 20 öğrenci okula gidemiyor" dedi. Lise ikinci sınıfa giden bir öğrenci ise okulları terör saldırıları yüzünden kullanılamaz hale geldiği için eğitimini aksatmamak amacıyla Siirt'e geldiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.