Bu haber kez okundu.

Suriyeli Öğrencilerin Karne Sevinci
banner229

Siirt'te eğitim gören 136 Suriyeli öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Siirt'te eğitimlerine devam eden 136 Suriyeli öğrenci, karne sevinci yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullar ile 14 Eylül Geçici Eğitim Merkezinde kendi dil ve müfredatlarına göre eğitim gören Suriyeli öğrenciler, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla yapılan törenin ardından Türkçe ve Arapça hazırlanan karnelerini aldı.

Merkez Koordinatörü Mehmet Faruk Süzgün yaptığı açıklamada, Suriyeli misafir öğrencilerin karne heyecanını bir kez daha paylaştıklarını söyledi.

Öğrencilerin Suriyeli öğretmenlerden kendi dil ve müfredatları ile eğitim aldıklarını ifade eden Süzgün, "Bunun yanında yoğunlaştırılmış bir programla Türkçe öğrendiler. Oldukça verimli geçen bir yılı geride bıraktık. Bir yılın sonunda kendileri için hem Türkçe hem Arapça hazırlanmış karnelerini aldılar." dedi.

14 Eylül Geçici Eğitim Merkez Müdürü ve Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar da bir yandan kendi dillerinden bir yandan da Türkçe olarak eğitim verdiklerini söyledi.

Çocukların verilen eğitimden oldukça memnun olduğunu dile getiren Elmatar, şöyle devam etti:"Ensar ve muhacir kardeşliğini burada en iyi şekilde yaşıyoruz. Devletin bize sunduğu imkanlar sayesinde burada hem kendi kültürümüzü unutmuyoruz hem iyi bir şekilde Türkçe öğreniyoruz. Suriyeli çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için her türlü imkanı sefer eden devlet yetkililerine çok teşekkür ediyoruz."

Okula gelen bazı veliler de karne ve başarı belgesi alan çocuklarının mutluluğuna ortak oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.