Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Deprem Tatbikatı
banner229
Siirt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Muhiddin APARİ tarafından koordine edilen deprem tatbikatı il merkezinde öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Sağlık Hizmetleri M.Y.O öğrencilerinin derste aldıkları teorik bilgiyi pratiğe dökerek gerçek hayatta karşılaştıkları vakalar karşısında ne yapacaklarını öğrenmelerini sağlamak amacıyla organize edilen tatbikat, Sağlık Müdürlüğü UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) birimi, AFAD(Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürlüğü),Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleştirildi.
Siirt il merkezinde 29 Nisan saat 14.00 sularında meydana 6.9 şiddetindeki depreme müdahaleyi konu alan tatbikat da, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin il merkezindeki 6 okulda mahsur kalan edilen 750 çocuğun kurtarılma çalışmaları modelledi. Senaryo gereği Yeni mahallede bulunan bir okulda (Eski Devlet Hastanesi arazisi) AFAD’ın çalışmaları sonucu 4 vatandaşın enkaz altında kaldığı tespit edildi.
AFAD ve itfaiye tarafından olay yeri güvenliği sağlandıktan sonra UMKE timleri olay yeri değerlendirmesini yapıp yaralılara güvenli ve stabil bir şekilde müdahale edildikten sonra yaralıların soğuk alana taşınarak en yakın sağlık kuruluşuna sevki gerçekleştirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.