Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı Dolayısıyla Tören Düzenlendi
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi merkez yerleşkesindeki konferans salondaki törende yaptığı konuşmada, Siirt Üniversitesi'nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu belirterek, yeni akademik yılda öğrencilere başarı diledi.
Yeni bir eğitim öğretim yılı, yeni bir heyecan ve bu heyecana hep beraber tanıklık yaptıkları ifade eden Tutulmaz, ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle bu yıl bu heyecan biraz buruk bir dönemde cereyan ettiği söyledi.
Siirt'te, bölgede ve ülkemizde son dönemlerde istenmeyen terör olayları cereyan ettiğini belirten Vali Tutulmaz, "Bu terör olayları dolayısıyla bizim huzurumuz, geleceğimiz baltalanmaya çalışıyor.
  Biliyoruz ki bu bizim insanımızın istediği bir sonuç değildir, istediği bir durum değildir. Ancak birinci dünya savaşından yüz yıl sonra yine bu bölgenin haritalarının yeninden çizildiğini, çizilmeye çalışıldığını görüyoruz ve bu çalışma içerisinde ülkemizin güçlü bir şekilde olmaması ve bu dengede Türkiye'nin bulunmaması için çabalarının sonucu olarak bu terör olaylarının ülkemizde yoğun bir şekilde tezahür ettiğini, ortaya çıktığını görüyoruz. Onun için üzüntülüyüz, biraz daha buruk bir şekildeyiz, ancak ülkemiz ve milletimiz bunun da üzerinden gelecektir, bu inanç vardır.
Bunu geçmişte gördüğümüz gibi gelecekte de bu tür sıkıntıların üstünden kolay bir şekilde aşacağız" dedi. Üniversite, toplumun günlük ortamda çıkan problemlerine, toplumsal olaylara duyarlı yerler olduğuna dikkat çeken Tutulmaz, Üniversitedeki öğrencilerin toplumdaki günlük gelişmelere duyarlı olması gerektiğini ancak bu duyarlılığı yerine getirirken yöntemin hiçbir zaman toplumun genel huzurunu bozacak şekilde olmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Tutulmaz, Üniversite öğrencilerin en büyük sıkıntılarından biri konaklama olduğu için bu yönde çalışmaları olduğunu ve önümüzdeki yıl için bin 400 kişilik öğrenci yurdu planlandıklarını kaydetti.
- 10 bin öğrenci öğrenim görecek
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise 850 personelle10 öğrenci ile eğitim öğretim yılına başladıklarını söyledi. Üniversitelerinde eğitim konusunda kalitenin artması için her geçen yıl yeni çalışmalar yaptıklarını anlatan Erman, şöyle konuştu: "Üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan 3 bin 58 öğrencimize yaşamlarını olumlu yönde etkilenmesini temenni eder bu önemli tercihleri için ayrıca teşekkür ederiz.
Tercihlerini üniversitelerinden yana kullanarak lisans üstü eğitimine başlayan 144 öğrencimize ve 78 yabancı uyruklu öğrencimize de teşekkür eder eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum. 406 akademik, 277 idari ve hizmet alımı şeklinde 150 personelle birlikte Siirt Üniversitesi 850 personel kapasitesine ulaşmış ve büyük bir aile olmuştur.
2007 yılına kurulan üniversitede 2 bin 800 öğrencisi vardı bu gün 38 lisans, 42 ön lisans, 15 yüksek lisans ve 2 doktor olmak üzere toplam 97 programda 10 bin öğrenci kapasitesini yakalamış bulunmaktayız."
Rektör Erman, Ankara'da meydana gelen terör saldırı neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dilediklerini belirterek, yaşanan terör saldırısını kınadıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi TUBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Yülek tarafın yılın açılış dersi olan "Türk Ekonomisinde son 10 yılı ve geleceği" konulu dersi verdi.
Törene, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, akademik personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.