Bu haber kez okundu.

Siirt Türk Eğitim Sen,İlkokullarda Okul Giriş Çıkış Saatlerinin Yeniden Düzenlenmesi İçin Dilekçe Verdi
banner229

Siirt Türk Eğitim Sen, İlkokullarda öğle arasının kaldırılarak okul giriş çıkış saatlerinin 08.00 - 13.00 arasında düzenleme yapılmasının ve beslenme için bir teneffüs saatinin 20 dk olması  için Valilik makamına ve Siirt İl Milli Eğitim müdürlüğüne dilekçe verdi. 

Siirt Türk Eğitim Sen'den yapılan yazılı açıklamada;İlkokullarda öğle arasının kaldırılarak okul giriş çıkış saatlerinin 08.00 - 13.00 arasında düzenleme yapılmasının ve beslenme için bir teneffüs saatinin 20 dk olması  için Valilik Makamına ve Siirt İl Milli Eğitim müdürlüğüne  talebimizi içerin yazımızı bugün itibari ile teslim ettik.Bu talebimizdeki gerekçemiz aşağıdaki gibidir.

İlkokullarda öğle arasının kaldırılarak okul giriş çıkış saatlerinin 08.00 - 13.00 arasında düzenlenme yapılmasının ve beslenme için bir teneffüs saatinin 20 dk olması için Valilik Makamına ve Siirt İl Milli Eğitim müdürlüğüne  talebimizi içerin yazımızı bugün itibari ile teslim ettik.Bu talebimizdeki gerekçemiz aşağıdaki gibidir.

" İlimiz Belediye sınırları içersinde normal eğitim yapan ilkokullarda öğle aralarında;eve giden öğrencilerin gidiş dönüş yolunda güvenlik sorunu yaşaması,eve gitmeyen öğrencilerin okulda düzensiz beslenmesi,öğle arası okulda kalan öğrencilere  yemek getiren,öğrencisini almaya gelen öğrencisini geri getiren velilerin karışıklığa sebep olmaları,öğle arası eve giden /gitmeyen öğrencilerin ayırt edilememesinden dolayı eve gitmeyen bazı öğrencilerin okul dışına çıkıp başıboş ve güvensiz vakit geçirmeleri, eve giden öğrencilerin zamam zaman geç kalmaları ve hatta bazen hiç gelmeyerek devamsızlık yapmaları gibi sorunlar ve aksaklıklar yaşandığı ,ayrıca ilkokullarda beşinci ve altıncı ders saatlerinde Resim ,Müzik,Beden Eğitimi ,Sosyal etkinlilik gibi zihni yormayan ve dinlendirici dersler okutulduğu ,Okul Müdürlüklerine ait Öğretmenler kurulu Kararları ve Okul Aile Birliği tutanaklarında belirtilmektedir.

Bu kapsamda; tam gün/normal eğitim yapan ilkokullarımızda giriş saatinin 08.00, çıkış saatinin ise 13.00 olacak şekilde düzenleme yapılması hususunda; Gereğini talep ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.