Bu haber kez okundu.

Siirt Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK Bölge İkincisi Oldu
banner229

Siirt Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi   Davud Seba  fizik alanında TÜBİTAK bölge ikinciliği aldı.

Siirt Bilim ve Sanat Merkezi, TÜBİTAK yarışmasında bölge ikincisi olarak, büyük bir başarıya daha imza attı.

Siirt Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi   Davud Seba  isimli öğrencinin bitki gelişimi üzerine geliştirdiği "Yenilenebilir Enerji Beslemeli Hareket Algılamalı Akıllı Oda Sistemi ‘adlı proje TÜBİTAK tarafından en başarılı projeler arasında gösterilerek bölge ikincisi oldu.

49. Lise öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması bölge sergisi 12-15/03/2018 tarihleri arasında Tübitak Van bölge koordinatörlüğü tarafından Yüzüncü Yıl üniversitesinde gerçekleştirildi.

Bu yıl Türkiye genelinde toplam 16181 proje başvurusu olup bunlardan 2309 başvuru Van bölgesine yapıldı. Van bölge koordinatörlüğüne gönderilen projeler içerisinden 100 proje bölge sergisine davet edildi.

Fizik alanında bölge sergisine davet edilen  ‘’ Yenilenebilir Enerji Beslemeli Hareket Algılamalı Akıllı Oda Sistemi ‘’ isimli Siirt Bilim ve Sanat Merkezine ait proje bölge ikinciliği derecesi kazandı.

Proje, Siirt Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Davud Seba’ya ait olup projenin danışmanlığını Bilim ve Sanat Merkezi Fizik öğretmeni Yusuf Bilgen yürüttü.

Fizik Öğretmeni Yusuf Bilgen proje hakkında şu bilgileri paylaştı, Gece ve gündüz farklılaşmasına göre ışık ve perdeleri açıp kapamaya yarayan sistem aynı zamanda rüzgar enerjisi ile de çalışarak enerji verimliliği sağladığını söyledi.

Siirt ilimizi temsilen yarışmaya katılan Öğrenci ve Öğretmenimizi tebrik ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başar 6 yıl önce

Öğretmen ve öğrencimizi tebrik ediyorum. Siirt Bilim Sanat Merkezinde son yıllardaki gelişmeler gerçekten umut verici.