Bu haber kez okundu.

Sıcaktan Etkilenen Yavru Serçe Koruma Altına Alındı
banner229

 Siirt Üniversitesi (SİÜ) Veteriner Fakültesi bahçesinde yerde bitkin halde bulunan yavru serçe, fakülte bünyesinde koruma altına alındı.

Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özgür Yaşar Çelik, yüksek sıcaklardan sadece insanların değil, hayvanların da olumsuz şekilde etkilendiğini söyledi.

Serçe kuşunun ülkede sıkça rastlanan bir kuş türü olduğunu ifade eden Çelik, "Bu serçeyi Veteriner Fakültesi'nin bahçesinde yerde bitkin bir halde bulduk. Kendisi henüz yavru. Sıcaklardan olumsuz şekilde etkilendiği için uçmakta zorluk çekiyor. Bu yavru kuşu da kendisine gelinceye kadar Veteriner Fakültesi bünyesinde bakıp besleyeceğiz ve ardından tekrar bulduğumuz yere, yani doğal ortamına salacağız" dedi.

Vatandaşların evlerinin önünde birer kap su bulundurmasının önemli olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Sıcakların yüksek olması sadece kuşlar için değil, doğada bulunan bütün hayvanlar için su kaynaklarının yetersizliğinden dolayı bir risktir. Bu nedenle duyarlı vatandaşlardan özellikle sokak hayvanları için kapı önlerinde birer kap su bulundurmalarını rica ediyoruz. Bu sayede sokakta bulunan ve 40 dereceye ulaşan bu yaz sıcaklıklarını atlatabileceklerdir. Aksi takdirde bu serçe kuşu gibi kedi ve köpek gibi diğer hayvanlar da bu sıcaklara dayanamayarak hayatını kaybedebilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.