Bu haber kez okundu.

Sancaklar Ortaokulu’nun Büyük Başarısı
banner229

Sancaklar Ortaokulu Şanlıurfa’da 08-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen GAP Yeşil İnovasyon Projesi finalinde “Ayrık otundan doğal kireç sökücü üretimi” projesi ile Türkiye ikincisi oldu.

AP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi' kapsamında, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi işbirliğinde GAP Yeşil İnovasyon Projesi final ve ödül töreni Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmaya; ortaokul ve lise çağındaki öğrenciler tarafından toplam 1232 başvuru yapıldı. Siirt, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illeri arasında yapılan yarışmada 1232 proje arasında ilimizi temsil eden Sancaklar Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Elif Efe’nin hazırlamış olduğu “Ayrık otundan doğal kireç sökücü üretimi” projesi ile Türkiye ikincisi oldu.

Şanlıurfa’da 3 gün süren GAP Yeşil İnovasyon Projesi ödül töreninde Sancaklar Ortaokulu Fen bilimleri Öğretmeni Güney Özgün ve 7. Sınıf öğrencisi Elif Efe’nin hazırlamış olduğu “Ayrık otundan doğal kireç sökücü üretimi” projesi ile Türkiye ikincisi olarak; bilimsel ve kültürel aktivitelerin yer aldığı, önemli merkezlerin ziyaret edileceği yurtiçi ve yurtdışı gezilerine katılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çavuşoğlu celal 5 yıl önce

başarının devamını diliyorum. Daha nice faydalı çalışmalarda bulunmak dileğimle başarılar. AYRIKOTU.