Bu haber kez okundu.

"Okul Güvenliği" Toplantısı Vali Atik Başkanlığında Yapıldı
banner229

"2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında Okullarda Alınacak Güvenlik Tedbirleri" konulu İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Ali Fuat Atik başkanlığında ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, okul güvenliği açısından geçen eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirilen faaliyetler ile pazartesi günü başlayacak olan eğitim ve öğretim yılı için alınacak önlemler masaya yatırıldı.
Valilikteki toplantıda ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü adına sunum yapıldı ve okulların durumu öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında bilgi verildi.
Daha sonra Emniyet Müdürlüğü Çocuk Koruma Şubesi adına yapılan sunumda alınacak önlemler hakkında bilgi sunuldu.

Ardından yine Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube adına sunum yapıldı ve çocuklarımızı uyuşturucudan korumak için alınması planlanan önlemler anlatıldı.

Son sunum İl Jandarma Komutanlığı adına yapıldı ve jandarma bölgesinde alınan önlemler ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ, EMNİYET VE JANDARMA’YA TEŞEKKÜR

Sunumların ardından toplantının ikinci bölümünde söz alan Vali Ali Fuat Atik, geçen sene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, emniyet ve jandarma teşkilatlarının ortaklaşa yürüttükleri bir çalışma ile istismar olaylarının incelendiği ve gerekli önlemlerin alındığını belirterek bu üç kuruma teşekkür etti.
Kamu görevlerinin ve özellikle öğretmenlerin görev yaptıkları yerlerde gerekli her türlü önlemi almalarını isteyen Vali Atik toplumsal baskı ve benzeri nedenlerden dolayı çevrelerinde gördükleri istismar, uyuşturucu ve diğer yanlışlıkları bildirmeyenlerin görevlerinden istifa etmelerini istedi.

Eğitim ve öğretim devam eden her çocuğun bizim çocuğumuz olduğunu belirten Vali Atik “Biz kendi çocuklarımızı ne kadar düşünüyorsak, bize teslim edilen çocukları da en az o kadar düşünmek zorundayız. Bu o kadar kolay değil. Hepimiz duyarlı olmak olacağız.Olmadığımız takdirde ben dahil aldığımız her lokma haramdır.” Dedi.
BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR
Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’a da teşekkür eden Vali Atik, belediyenin il merkezindeki okullara bahçe düzenlemesi park yapımı, boya, badana, basketbol sahası, öğrenci gezileri ve benzeri çalışmalar için 8 milyon TL harcama yaptığını belirtti.

Vali Atik “Daha önce bu 8 milyon TL para teröre gidiyordu. Kamu parasını harcayan kişilerin dünya görüşü çok önemlidir. Adeta kendi elimizle bize sıkılacak kurşunlara finans sağlıyorduk. Daha önce terör örgütüne finans sağlanıyordu. Bakış açımız, anahtar kelimemiz, şu olsun çocuklar bize teslim edildiği kadar temiz bir şekilde teslim edelim.” Dedi.
Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğ. Hüseyin Hilmi Atabay, Emniyet Müdürü Vekili Saruhan Kızılay, Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş ve Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı, okul yöneticileri ve okul aile birlikleri temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.