Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Aktay, Bu Kez Sağlık Alanından Müjde Verdi
banner229

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt il genelinde 15 adet yeni sağlık merkezi inşa etmek üzere proje ihalelerinin yapıldığını müjdeledi.

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ı makamında ziyaret ederek, Siirt'in sağlık hizmetlerini ele aldı.

Geçen hafta havaalanı ve demiryolu hattı ile ilgili kamuoyuna peş peşe müjde veren Aktay, bu kez sağlık yatırımları konusunda müjde verdi. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'la sağlık yatırımlarını masaya yatıran Yasin Aktay, Siirt il genelinde 15 adet sağlık yatırımının proje ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti. Sağlık Bakanına teşekkür eden Aktay, "Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Uzun zamandır takip edip, dile getirdiğimiz sağlık yatırımlarının hayata geçirilmesi için onay verdi. Bu kapsamda Siirt il genelinde toplam 15 adet yeni sağlık merkezi inşa etmek üzere proje ihaleleri gerçekleştirildi. 2 ay sonra da yapım ihaleleri yapılacak. Öte yandan inşaatı devam eden Eruh Devlet Hastanesinin bir an önce tamamlanması için ödenek konusunda söz aldık. Ödenekten dolayı herhangi bir aksama olmayacaktır. Eruhlu hemşehrilerimizin daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacak bu hastanemizin fiziki gerçekleme oranı yüzde 52’ye ulaşmış durumda.

Yine bu görüşmemizde Veysel Karani Beldemize planlanan Aile Sağlığı Merkezinin hastaneye dönüştürülmesi için talepte bulunduk. Özellikle Eruh, Şirvan, Baykan, Pervari, Kurtalan ve bağlı köylerimizde yapılacak bu sağlık merkezleri, orada yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatacak ve yaşadıkları yerlerde sağlık hizmeti alacaktır." dedi

SAĞLIKTA HİZMET KALİTESİ ARTTI

Siirt'e son yıllarda atanan uzman hekimler sayesinde il dışına yapılan sevklerin minimuma indiğini ve vatandaşların il dışında perişan olmalarının önüne geçildiğini kaydeden Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, yapılacak yeni sağlık birimlerinin sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını söyledi. Aktay şöyle devam etti: "AK Parti hükümetleriyle başlayan yatırımlar Siirt'te de kendini göstermeye başladı.

Hamd olsun alt yapıda önemli mesafeler aldık. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve diğer alanlarda hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz artık. Proje ihalesi yapılan yeni sağlık merkezlerimiz, bu amacımıza büyük katkı sağlayacaktır."

Siirt Milletvekili Yasin Aktay'ın verdiği bilgilere göre il genelinde ihaleye çıkarılan sağlık merkezleri şunlar:

1-İnşaası devam eden Eruh Devlet Hastanesine ilave ödenek sağlandı

2-Baykan Aile Sağlığı Merkezi (6 AHB) + TSM + 112 ASHİ + 6 daireli lojman binası

3-Cevizlik köyü aile sağlığı merkezi (2 AHB)

4-Eruh toplum sağlığı merkezi + Aile sağlığı merkezi + 112 ASHİ + 6 daireli lojman

5-Doluharman sağlık evi

6-Tuzkuyusu sağlık evi

7-Yağcılar sağlık evi

8-Dikboğaz aile sağlığı merkezi (1 AHB)

9-Doğan aile sağlığı merkezi (9 AHB)

10-Kurtalan aile sağlığı merkezi (25 daireli lojman)

11-Şirvan aile sağlığı merkezi (12 daireli lojman)

12-Pervari aile sağlığı merkezi (12 daireli lojman)

13-Merkez yeni 112 ASHİ

14-Merkez Bahçelievler 112 ASHİ

15-Kurtalan Yenidoğan 112 ASHİ

16-Veysel Karani 112 ASHİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.