Bu haber kez okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Eğitim Yatırımlarının Arttığını Söyledi
banner229

5 Nisan’da emekliye ayrılacak olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Fethi Suay’ı ziyaret ettik.

Milli Eğitim Müdürlüğü görevi süresince ilimiz ve ilçelerine bir çok okul kazandıran İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay emekli olacağı son güne kadar ilimiz ve ilçelerine yeni okullar kazandırmak İçin var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

2017 yılında ilimize 204 Milyonluk yatırım kazandıran İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 2018 yatırım programına 113,5 yatırım daha kazandırdı.

Uzun yıllardır Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Mehmet Fethi Suay, 20 Ekim 2016 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Siirt Milli Eğitim Müdürlüğüne asaleten atanmıştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaş haddinden dolayı 5 Nisan 2018 günü emekliye ayrılıyor.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, eğitim alanındaki yatırımların hem nicelik hem de nitelik açısından büyük bir ivme kazandığını söyledi.

Geçmiş dönemlerde her yıl bir iki okul yapıldığını belirten Suay, 2017 yılında 6 önemli eğitim yatırımının tamamlanarak hizmete girdiğini kalan 28 yatırımın inşaat aşamasında olduğunu söyledi.

Eğitim alanında fiziki yapılaşmaya büyük önem verdiklerini kaydeden Suay sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizde eğitim alanında fiziki yapılaşmadaki açığımızı büyük bir hızla kapatma yoluna girdik. Geçmiş dönemlerde yılda ancak bir iki tane okul binasının yapımı büyük bir başarı olarak kabul ediliyordu. Son dönemlerde biz bunun çok ötesine geçtik.

Bir örnek vermek gerekirse, 2017 yılında ilimiz, ilçe, belde ve köylerinde anaokulundan liseye kadar değişik kademelerde eğitim verecek 466 derslik kapasiteli 29 okul, Lojman, Halk Eğitim Merkezi ve yeni hizmet binasının inşaatlarının, yatırımlarının 204 milyonu geçtiğini söyledi.

Suay, bunların dışında bu yıl Atatürk ve Fevzi Çakmak İlköğretim okullarını da yıkacaklarını yeni okul yapacaklarını,32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi inşaatının devam ettiğini okulda 200 öğrenci kapasiteli yurt, 2 atölye ve kapalı spor salonu yapılacağını, 2019 yılı sonu itibariyle ilk ve orta okullarda ikili eğitim yapacak okulun kalmayacağını belirtti.

Suay,Pervari ilçemize bağlı Doğan Köyde yapılan lisenin tamamlandığını,Şirvan ve Kurtalan’da yapılan Sağlık Meslek liselerinin de tamamlandığını, Pervari ilçemizde 24 derslikli İmam Hatip Lisesi,Tillo, Kayabağlar ve Veysel Karani’de 16 derslikli imam hatip liselerinin yapılacağını söyledi.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Siirt eğitiminin daha iyi yerlere gelmesi için var gücüyle çalıştıklarını belirterek, ilimizde 50 yıl boyunca okul sıkıntısının yaşanmayacağını ifade etti.

Suay, "Bu hizmet anlayışından hareketle görevimi yerine getirirken okul ve kurumlarımızın iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve başarılarının artırılmasında devlet büyüklerimizin, amirlerimin, meslektaşlarım ve mesai arkadaşlarımın her zaman yardımlarını ve desteklerini aldım. Bütün çalışma arkadaşlarımla el ele vererek önemli ve güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Herkese bana verdikleri destek ve güvenlerinden dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tillolu edi bese 6 yıl önce

Ömer özer bey ben ilk okulda iken Fethi öretmenimizdi orta lise ve yüksek okul bitti evlendik torunlarımız oldu torunlarımıza müdürlük yapıyor çok yoruldu ona deki dinlensin artık yeter bence 65 yaşına az kaldı belediye aday adaylığı müdürlüğü getirdi pıravo bazıları işlerini iyi yürütüyor

Avatar
kasım 6 yıl önce

bay editör ben daha ilk okula başlamamıştım bu müdür çalışıyordu öğretmen olarak ben ilk orta lise yüksek eğitimimi bitirip iş hayatında Sosyal güvenlikten emekli oldum o daha çalışıyor ama sanırım yakında yaş haddinden emekli olur gibime geliyor ve artık oda evini taşır başka ile gider dinlenmeye çekilir aşağıda arkadaşın dediği gibi zaten bese diyecekler 65 ten takaüt edecekler

Avatar
Recep 6 yıl önce

gazteci bey senden rica edersek kıdemli milli Müdüre artık dinlenmesi için ayrılmasını dermisin şaiir demişki yaş 35 eder yolun yarısı bunun yaş altmış beş olsun 64 eee artık yeter gitsin ayaklarını uzatsın torun sevsin

Avatar
Mehmet ali 6 yıl önce

Milli eğitimde emeklilik yaşı 70 midir 65 olsaydı bu müdür şimdi evde torun severdi dedikleri gibi edi bese