Bu haber kez okundu.

Hacı Tahir Şimşek Anaokulu Törenle Açıldı
banner229

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığının koordinesinde 81 ilde yaptırılan ana okulları yapım projesi devam ediyor.

Başbakan Binalı Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde yürütülen proje kapsamında yapımı tamamlanan ve aralarında Siirt’te ki okulunda bulunduğu 12 okul için toplu açılış töreni düzenlendi.

Siirt’te Kooperatif Mahallesi Keşkol evleri mevkiinde bulunan Şehit Öğretmen İsmail Çelik ilkokulu bahçesinde hayırsever iş adamı Abdülvahit Şimşek tarafından babası Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdığı 3 derslikli ana okulunun açılış töreninde konuşan Kızılay Şube Başkanı  Yener Tanık törene katılanlara teşekkür etti.

Hayırsever iş adamı Abdülvahit Şimşek'te yaptığı konuşmada yaptırdığı okul ile bir gönül köprüsü inşa ettiğini söyledi.

Toplumların geleceğinde ahlak ve eğitimin büyük önem taşıdığını belirten Şimşek okulun yapımında teşvikleri nedeniyle Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırıma, katkıları nedeniyle de Vali Atik ve Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş’a teşekkür etti.

Vali Ali Fuat Atik'te yaptığı konuşmada yapımı tamamlanan ana  okulunun çok önemli bir eser olduğunu belirterek, hayır sever iş adamı Şimşek ile ekibine teşekkür etti. Şimşek ve ekibinin bölgenin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini  ve bundan dolayı da ayrıca teşekkür eden Vali Atik iş adamından yeni bir yatırım beklediklerini söyledi.

Törende konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırımın AK Parti Erzincan kongresinde yaptığı konuşma canlı olarak sinevizyon bağlantısı ile izlendi.

Başbakan Yıldırım'ın kongredeki konuşmasının ardından yapımı tamamlanan 12 ana okulunun toplu açılış töreni başladı. Burada ilk konuşmayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı ve eğitim alanındaki çalışmaları anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından okulların bulunduğu 12 ilin vali ve diğer yetkilileri ile canlı bağlantılar yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın canlı yayında katıldığı açılış törenine, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman,  İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, daire ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.