Bu haber kez okundu.

Gökçebağlı Öğrenciler İtalya'da
banner229
 Avrupa Birliği tarafından kabul edilen; Portekiz, Polonya, İngiltere, İspanya, İtalya, Finlandiya ve Ülkemizden ilimizi temsilen Gökçebağ ilkokulu ortaklığındaki Sonsuza Dek Avrupa projesi kapsamında 6 öğrenci İtalya'ya uğurlandı.

    Proje kapsamında tek köy okulu olma özelliğini taşıyan Gökçebağ ilkokulu'nun 4. sınıf 6 öğrencisi ilk defa uçağa binmenin ve belki de ilk defa ilden ayrılmanın heyecanını yaşadılar. İtalya'ya giden öğrenciler için Valilik önünde uğurlama töreni düzenlendi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından uğurlanan öğrenciler 8 günlük bir ziyaret gerçekleştirecekler. Vali Mustafa Tutulmaz, Proje ekibi Mesut Palan, Burçin Üstün ve Pelin Ekmen'den proje hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında giden  öğrencilerin ilk defa uçağa bineceklerinin, ilk defa İstanbul'u ve İtalya'yı görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mesut Palan; "Çocukların yaşlarını, dil durumlarını göz önüne aldığımızda ve çocukların döndükten sonra başardıkları değişiklikleri düşününce çok zor ve büyük bir işe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
  Palan;  Ortaklarımızdan biri İngiltere'nin Saint Joseph İlkokulu gibi Köklü bir okul. Daha öncede 4 kız çocuğumuzu İspanya'ya götürdük. Döndüklerinde hem İspanyolca hem de İngilizce kelimeler öğrendiklerini kültür ve eğitim sistemlerinde yaptıkları değerlendirmelerle hayatlarına dokunduğumuza şahit olduk. Rehber öğretmeni arkadaşımız ev ev dolaşıp çocukların aileleriyle ortak çalışma yaptı. Ortaklarımızla her ay bir konu için faaliyet yapıyoruz ve ortaklarımızı Mayıs ayında da Siirt'te ağırlayacağız. dedi.

Daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çeken Vali Tutulmaz, öğrencileri uğurladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.