Bu haber kez okundu.

Erman, Bu Yılki Hedefimiz 11.000 Ögrenci
banner229

 2007 yılında kurulan genç bir üniversite olan Siirt Üniversitesi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Hızla artan fakülte yüksek okul ve akademik birimlerin yanı sıra öğrenci sayısı da hızlı bir yükseliş gösteriyor.  2015-2016 eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısının 11-12 binler civarına ulaştırılması hedefleniyor. Rektör Prof.Dr.Murat Erman bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

 Bu eğitim ve öğretim yılı için Yüksek Öğretim Kurulu tarafından üniversiteye 1500 ü yabancı uyruklu, 3500 ü yerli öğrenci olmak üzere 5000 öğrenci kontenjanı tanındığını belirten Rektör Erman “Öğrenci sayımızı hızla arttırmayı hedefliyoruz. Öğrenci sayısının artması ilimizin, ekonomik, sosyal ve  kültürel gelişimini de büyük katkılarda bulunuyor. Bu eğitim ve öğretim yılında 3500 ü yerli, 1500 yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere 5000 öğrenci kontenjanı tanındı. Bu öğrencilerle birlikte öğrenci sayımız 10000 bulacak. Pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerimizle birlikte bu sayı 11000-12000 lere ulaşacaktır. Özellikle yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize büyük ilgileri var. Üniversitemiz için büyük hedeflerimiz var. Bunları olabilecek en kısa bir zamanda gerçekleştirmeyi ve üniversitemizi örnek bir üniversite haline getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.