Bu haber kez okundu.

Dershanelerin Yerine Ücretsiz Kurslar Başlıyor
banner229
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bütün okullarda ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ başlıyor.
Dershanelerin kapatılmasının ardından oluşabilecek boşluğu doldurmak amacıyla ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ adı altında ücretsiz kurslar açtıklarını belirten Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, bu yüzden öğrenci velilerinin ruhsatsız merdiven altı kurumlara itibar etmemesi çağrısında bulundu.
Dershanelerin kapatılmaları gündeme geldiği günden itibaren birçok dershane özel okula dönüşürken mahkeme kararını bekleyen birçok dershane de son çıkan karar üzerine Milli Eğitim Bakanlığından ruhsat alarak özel kurslara dönüştü.
Milli Eğitim Bakanlığı da dershanelerin kapanmasının ardından oluşabilecek boşluğu doldurmak amacıyla okullarda ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ adı altında ücretsiz kurslar açtı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğrenci velilerine çağrıda bulanarak öğrencilerin ücretsiz kurslara göndermeye davet etti.
“Ruhsatsız faaliyet gösteren kurumlar kapatılacaktır”
Dershanelerin kapatılmasının ardından söz konusu dershanelerin ya özel okula ya da Milli Eğitime bağlı özel kurslara dönüştüğünü belirten Suay, bunun yanında değişik isimlerle ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösteren bu tür yerlerin tespit edilmesi durumunda derhal kapatılacağını söyledi.
Özel kursa dönüşen dershanelerin, Milli Eğitim Bakanlığından ruhsat almasının zorunlu olduğunu belirten Suay, konuşmasına şöyle devam etti: “ Dershaneler Milli Eğitim Bakanlığına gerekli başvuruyu yaptıktan sonra bakanlığın belirlemiş olduğu şartları yerine getirdikleri takdirde kurs olarak faaliyet gösterebilirler. Ama ruhsat almayan, ders programını, yani bilim grubu derslerini onaylatmayan hiçbir yere izin verilmeyecek.
” “Ücretsiz ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ açılacak”
Dershanelerin kapatılmasının ardından öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmelerini sağlayacak ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ adı altında okullarda ücretsiz kurs açtıklarını belirten Suay, bu yüzden öğrenci velilerinin ruhsatsız merdiven altı kurumlara itibar etmemesi uyarısında bulundu.
 Açılan bu kurslarda öğrencilerden tek kuruş dahi alınmayacağını hatırlatan Suay, “Öğrencilerimiz okulda öğrenemedikleri, anlayamadıkları konuları seçilmiş en iyi öğretmenler eşliğinde bu kurslarımızda öğrenebileceklerdir. Şu an bu konuda tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Hatta öğrencilerimizin dershane ihtiyacını bile hissetmeyeceklerini düşünüyoruz. Özellikle hafta sonları ve talebe göre öğleden sonra kurslarımızı faaliyet gösterecektir. Bu kurslar için en iyi öğretmenlerimizi seçiyoruz.” dedi.
Öğrencisini ücretsiz kursa göndermek isteyen velilerin okul müdürlüklerine başvurması gerektiğini belirten Suay, sisteme girişi yapılan bir öğrencinin bu sistem üzerinden takip edileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.