Bu haber kez okundu.

Cizre ve Silopi'den Gelen Öğrenciler Siirt'te Sınava Girdi‏
banner229
terör operasyonları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden gelen öğrenciler Siirt'te Açık öğretim Lisesi sınavına girdiler.
terör olayları yüzünden eğitim ve öğretiminde aksadığı Cizre ve Silopi ilçelerinde teröristlerce okulların kullanılamaz hale getirdiği için Açıköğretim Lisesi sınavına girecek öğrenciler Siirt'te gelerek kendileri için hazırlanan yedek sınıflarda sınava alındılar.
Cizreli öğrencilerin sınava girdiği okullarda incelemede bulunan İl Milli eğitim Müdürü Fethi Suay, öğrencilere başarılar diledi.
Devletin tüm imkanlarını vatandaşlar için seferber ettiğini aktaran Suay, Cizre, Silopi ve yolu kardan dolayı kapalı olduğu için Pervari ilçesine gidemeyen öğrencilerin hazırlanan yedek sınıflarda sınava alındığı söyledi.
Suay şöyle konuştu:''Vatandaşlarımızın eğitim ve öğretimlerini mağdur olmadan sürdürmemeleri için elimizden gelen tüm gayreti yapıyoruz. Cizre ve Silopi'den sınava girmeyen öğrencilere biz burada yedek salonlarda sınava aldık.
Pervari ilçemizde de ilçeye gidemeyen öğrencilerimiz de Siirt merkezde yedek salonda sınavlara aldık.'' Bazı öğrencilerin kar yağışından etkilendiği için sınavlara katılımın düşük olduğuna da vurgu yapan Suay şöyle devam etti: ''Siirt genelinde 40 sınav merkezinde 6 bine yakın öğrencinin sınava katılması bekleniyordu.
Dün Pervari ilçemize sınav soruları ulaştırılamadığı için ilçede sınav yapmamız mümkün olmadı. Ancak geriye kalan Siirt il merkezi, Baykan ve Kurtalan ilçelerinde sınavımızın yapılması için her türlü imkanlarımızı seferber ederek yaptık. Yüzde 50 civarında katılım var. Kar yağışı nedeniyle köyden merkeze gelemeyenler ilçelere gidemeyeneler ve ilçeden gelemeyenlerden dolayı sınava katılım biraz düşük. Biz kurum olarak ekiplerimizle tüm imkanları seferber ederek sabah saatlerinde sorularımızı dağıttık.
Bütün okul ve sınav merkezlerimizde herhangi bir eksiklik bırakmadık. Gelen öğrencilerimizi sınava aldık sınavımız sağlıklı bir şekilde devam etmektedir. İlerki günlerde bakanlık bu düşük katılımla ilgili bir katılım yapar o çalışma yapıldığında da gerekli tedbirler alınacaktır.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.