Bu haber kez okundu.

Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı
banner229
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Kursları Genelgesi kapsamında Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2015 Yılı 01 nolu Arı Yetiştiriciliği kursu başladı.

 Kursa 25 kursiyer kayıt yaptırarak, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara Arı Yetiştiriciliği Sertifikası verileceği öğrenildi.

Arı Yetiştiriciliği kursu, Arıcılık Konu Uzmanı Mehmet Şükrü SÜMER tarafından modüler program gereğince; Bal Arıcı Irkları, Koloni Bireyleri ve Düzeni, Mevsimsel Bakım ve Kışlatma, Bal Üretimi, Arı Ürünlerinin Üretimi, Ballı Bitkiler ve Gezginci Arıcılık, Ana Arı Yetiştiriciliği ve Arı Sağlığı konularında teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmekte.

İl Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü İzzet MURAT, özellikle arıcılığın ülke ekonomisindeki istihdam etkileri üzerinde durmuş, arıcılarımıza kovan başı bal üretiminin arttırılması konusunda tavsiyelerde bulunarak ve yıl içerisinde eğitimlerin tekrarlanacağı söyledi.

Kursun açılışına katılan İl Müdür YardımcılarıM. Resul EREN ve M. Asım ŞEN ile Şube Müdürleri Nurettin GÜL ve M. Sabri TAN kursiyerlere başarı temennisinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.